x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fostul premier Florin Cîțu rămâne fără imunitate parlamentară

Fostul premier Florin Cîțu rămâne fără imunitate parlamentară

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   14:03
Fostul premier Florin Cîțu rămâne fără imunitate parlamentară

UPDATE Senatul a încuviințat solicitarea DNA de ridicare a imunității fostului premier Florin Cîțu, în dosarul achiziției de vaccinuri. Decizia a fost luată cu 90 de voturi „pentru” și două „împotrivă”. Trei senatori nu au votat.

Lăsăm Justiția să-și facă treaba, spunea în plen fostul premier Florin Cîțu în ședința Senatului în care se discută ridicarea imunității sale, în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie.

„Mi-am indeplinit corect toate atribuțiile, cu respectarea legislației în vigoare”, afirma Cîțu.

Toate grupurile parlamentare au anunțat că vor vota pentru solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, adresată Senatului României, pentru declanșarea procedurilor de ridicare a imunității parlamentare și pentru exercitarea dreptului Senatului de a cere urmărire penală față de domnul senator Florin-Vasile Cîțu, fost prim-ministru, în dosarul nr. 243/P/2021 al Direcției Naționale Anticorupție.

„Nu pot să spun decât că grupul PSD va vota pentru această hotărâre, ceea ce va face din dl. Cîțu un recidivist”, afirma senatorul PSD Lucian Romașcanu.

Constituția României, spune senatorul PNL Daniel Fenechiu, „scrie destul de categoric că Justiția se înfăptuiește de Înalta Curte de Justiție și instanțele judecătorești. PNL va vota pentru a da verde Justiția să cerceteze faptele pe care i le impută lui Florin Cîțu. Așa este normal - în democrație Parlamentul legiferează, Guvernul administrează, iar Justiția soluționează problemele din competența ei”.

 

Știre inițială:Lăsăm Justiția să-și facă treaba, spune fostul premier Florin Cîțu în ședința Senatului în care se discută ridicarea imunității sale, în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie: „Mi-am indeplinit corect toate atribuțiile, cu respectarea legislației în vigoare”.

„Am pus pe primul rând sănătatea oamenilor, libertatea individuală și economică. Eram conștient că orice decizie luată avea implicații pentru sănătatea oamenilor. Am păstrat cea mai liberă economie din lume. Îmi asum ce a făcut în acel moment Guvernul Românieia făcut, în contextul imprevizibil, ceea ce putea să facă. Mi-am indeplinit corect toate atribuțiile, cu respectarea legislației în vigoare”, spune Florin Cîțu.

El a criticat măsurile PSD, afirmând că, atât timp cît rămâne în politică, va lupta pentru bunăstarea tuturor românilor.

„Mă voi bate privind impozitarea contractelor part-time, să reduc impozitul de dividente, să scot toate taxele introduse de socialiști. Lupt pentru o Românie de dreapta. Lăsăm Justiția să-și facă treaba”, încheie fostul premier.

Pe ordinea de zi a plenului se află solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, adresată Senatului României, pentru declanșarea procedurilor de ridicare a imunității parlamentare și pentru exercitarea dreptului Senatului de a cere urmărire penală față de domnul senator Florin-Vasile Cîțu, fost prim-ministru, în dosarul nr. 243/P/2021 al Direcției Naționale Anticorupție.

„Am multe semne de întrebare, vom vedea, cred că timpul le va da tuturor răspunsul. Trebuie să ne aducem aminte, a fost stare de alertă până în 2022 în România, repet, Guvernul pe care l-am condus a luat toate deciziile, în conformitate cu legislația”, a spus Florin Cîțu după ce a ieșit din ședința de miercuri a Comisiei juridice a Senatului.

DNA a cerut Senatului României ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cîţu imunitate