x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Noi vrem să dăm primii premierul. Ciolacu: Ponderile parlamentare contează cel mai mult

Cîțu: Noi vrem să dăm primii premierul. Ciolacu: Ponderile parlamentare contează cel mai mult

16 Noi 2021   •   17:42
Cîțu: Noi vrem să dăm primii premierul. Ciolacu: Ponderile parlamentare contează cel mai mult

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că liberalii ar trebui să dea primii premierul, în sistemul rotativ. Președintele PSD, Marel Ciolacu, reia teza că ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere. PNL și PSD negociază formarea unei coaliții guvernamentale.

„PNL, noi vrem să dăm primii premier”, spune Florin Cîțu.

Întrebat dacă liberalii îi vor propune președintelui Klaus Iohannis două variante de premier, urmând ca șeful statului să aleagă, Cîțu a râs.

„Dl. președinte are atribuția de a desemna premierul. PNL va veni cu o variantă. Împreună cu cei de la PSD vom găsi o variantă și vom merge împreună. Este un premier al coaliției, nu va merge PNL cu un premier”, afirmă liderul liberal.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reluat teza potrivit căreia negocierea se face potrivit ponderii parlamentare și precizează că PSD a decis deja ca premierul să fie prin rotație și că așteaptă și de la PNL să ia o decizie similară.

„PSD a luat o decizie că e de acord cu acest sistem rotativ. Urmează ca PNL să ia o asemenea decizie dacă e de acord sau nu. (...) Cred că, totuși, ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere”, spune Ciolacu.

PNL și PSD negociază formarea unei coaliții guvernamentale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu