x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu vine pe jos la birou și își numără pașii

Cîțu vine pe jos la birou și își numără pașii

14 Iul 2021   •   10:48
Cîțu vine pe jos la birou și își numără pașii
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, că de cele mai multe ori vine pe jos la Guvern și își numără pașii. El îi încurajează pe colegii săi să îi urmeze exemplul.

„De cele mai multe ori vin pe jos. Îmi număr și pașii. Deci este cel mai ieftin mod de a merge la sală. Mergeam și înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În București era mult mai simplu să folosești mijloacele alternative de transport. De aceea Vierea Verde pentru mine a venit ca o măsușă. Eu pot să spun că e Săptămâna Verde de foarte multe ori”, a spus premierul Florin Cîțu, la workshop-ul „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor”.

El îi încurajează pe colegii săi să îi urmeze exemplul.

„E adevărat, de foarte multe ori trebuie să avem, să ne îmbrăcăm formal, dar sunt foarte multe zile în care nu avem ședință de guvern ș atunci e mult mai simplu să fim îmbrăcați mai lejer. Când trăiam în Noua Zeelandă alergam la locul de muncă - acolo erau dușuri, erau de toate - și ne puteam schiba. E un mod de viață pe care l-am văzut în foarte multe dintre capitalele din Vest sau din țările dezvoltate - oameni care vin la muncă ori pe bicicletă, ori alergând - acoo sunt facilități pentru a face un duș, a te schimba și a începe ziua. Lucrurile se pot face și așa”, conchide Cîțu.

Florin Cîţu a participat miercuri, în sistem online, la workshop-ul „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu