x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Legile justiției, angajament asumat prin PNRR și un obiectiv important în ridicarea MCV

Ciucă: Legile justiției, angajament asumat prin PNRR și un obiectiv important în ridicarea MCV

17 Oct 2022   •   21:14
Ciucă: Legile justiției, angajament asumat prin PNRR și un obiectiv important în ridicarea MCV

Legile justiției, care au primit votul Senatului luni, reprezintă un angajament asumat prin PNRR și un obiectiv important în ridicarea MCV, scrie premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

„Am votat astăzi Legile Justiției în Senatul României. Noul pachet de legi a fost adoptat de Parlament și va merge la promulgare. Cele trei legi care au primit votul camerei decizionale astăzi reprezintă un angajament asumat prin PNRR și un obiectiv important în ridicarea MCV. Pun bazele unei adevărate modernizări a sistemului, aliniază justiția la principiile europene și îi consolidează independența, asigurând totodată respectarea drepturilor și libertăților cetățenești. Noile legi sunt rezultatul unei ample consultări pe care ministrul PNL Cătălin Predoiu a întreprins-o cu toate instituțiile responsabile din domeniu, iar în redactarea lor au fost implementate recomandările Comisiei de la Veneția, MCV și ale instanțelor judiciare”, a scris premierul.

Senatul a adoptat, luni, cele trei proiecte de legi ale justiţiei privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor. Senatul a fost for decizional.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă