x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor

Ciucă: România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor

06 Noi 2022   •   20:20
Ciucă: România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor

Creșterea numărului firmelor cu capital străin nou deschise în România confirmă că măsurile Guvernului au compensat instabilitatea dată de război și arată că România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, susține premierul Nicolae Ciucă.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor”, arată premierul.

Conform acestuia, nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării cu state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze.

„Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare”, mai spune șeful Guvernului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă