x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Clotilde Armand îi cere demisia lui Toni Greblă pentru încasarea ''ilegală'' de venituri de 24.000 de euro

Clotilde Armand îi cere demisia lui Toni Greblă pentru încasarea ''ilegală'' de venituri de 24.000 de euro

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2024   •   21:06
Clotilde Armand îi cere demisia lui Toni Greblă pentru încasarea ''ilegală'' de venituri de 24.000 de euro

Edilul Clotilde Armand îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, pentru că "a primit ilegal" venituri de 24.000 de euro în 2023, potrivit unui raport al Curţii de Conturi.

"Curtea de Conturi a validat astăzi raportul final privind activitatea Autorităţii Electorale Permanente. E oficial: Toni Greblă a primit ilegal venituri de 24.000 de euro în 2023, potrivit raportului Curţii de Conturi. Documentul confirmă dezvăluirile Snoop privind salariile ilegale încasate de Toni Greblă. Abia aştept să aud dublul standard al lui Ciolacu despre acest caz", a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a declarat că fiecare zi cu Toni Greblă în funcţia de şef al AEP este "un atentat la democraţie". Clotilde Armand a reamintit că a depus pe 26 august o plângere la Agenţia Naţională de Integritate pentru a verifica sumele încasate de preşedintele AEP.

"Toni Greblă a semnat un ordin ilegal prin care şi-a mărit salariul cu 50%, vorbim de mii de euro/lună, scriu jurnaliştii de la Snoop.ro. Toni Greblă, demnitarul care trebuie să vegheze la corectitudinea alegerilor din noiembrie - decembrie 2024, recunoaşte senin că a semnat ordinul ilegal şi că dă banii înapoi", afirma Armand pe 26 august.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, declara, pe 28 august, referitor la subiectul privind mărirea "ilegală" a salariului său de la AEP, că a sesizat Curtea de Conturi după ce a fost "înştiinţat" că indemnizaţia preşedintelui ar fi fost stabilită, "interpretând eronat legea", la un cuantum superior şi a intrat în "legalitate" din momentul în care a semnat un angajament de plată pentru restituirea unor sume de bani.

AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand demisie toni grebla