x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliţie împotriva unei legi anticorupţie

Coaliţie împotriva unei legi anticorupţie

de Dana Piciu    |    27 Feb 2008   •   00:00

Proiectul de lege iniţiat de PC care prevedea că demnitarii nu mai au dreptul să facă parte din comisii de privatizare sau consilii de ad­mi­nis­traţie a fost respins ieri în plenul Camerei Deputaţilor

Proiectul de lege iniţiat de PC care prevedea că demnitarii nu mai au dreptul să facă parte din comisii de privatizare sau consilii de ad­mi­nis­traţie a fost respins ieri cu 135 de vo­turi “pentru” şi 101 “îm­potrivă” în plenul Camerei Deputaţilor, ne­în­trunind numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei legi organi­ce.

 

“Noi am făcut acest proiect pentru a nu mai exista suspiciunea că cine îm­parte parte îşi face, suspici­uni cu pri­vire la corupţie, suspiciuni că îm­păr­ţindu-se în zece consilii de ad­mi­nis­traţie demnitarii nu-şi mai fac treaba pentru care au fost numiţi mi­nistru”, a arătat purtătorul de cu­vânt al PC, Bogdan Ciucă. El a adău­gat că proiectul a primit raport favo­ra­bil la comisiile de specialitate, iar reprezentanţii tuturor partidelor au declarat că îl vor susţine. Cu toate acestea, au votat împotriva lui mare parte din parlamentarii PNL, PD-L şi UDMR. “Probabil că aceste comisii de privatizare şi consilii de administraţie sunt doldora de parlamentarii acestor partide”, a concluzionat Ciu­că. Referindu-se la excluderea lui Florin Anghel din PC, Bogdan Ciucă a precizat că acesta a încercat să or­g­a­nizeze o întâlnire cu membrii orga­ni­zaţiilor din teritoriu, dar a fost refuzat. Conducerea PC a numit-o pre­şedinte interimar la organizaţia de Prahova pe senatoarea Silvia Cior­nei.

×
Subiecte în articol: politic