x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia de învăţământ a Camerei a adoptat noua Lege a educaţiei

Comisia de învăţământ a Camerei a adoptat noua Lege a educaţiei

14 Mai 2010   •   00:00

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a adoptat vineri noua Lege a educaţiei cu 16 voturi pentru, 10 voturi împotrivă şi 5 abţineri.
Voturile împotrivă şi abţinerile au aparţinut opoziţiei.
Astfel, deputaţii din Comisia de învăţământ au adoptat Legea educaţiei care cuprinde 316 articole, după aproape trei săptămâni de dezbateri, în unele zile comisia lucrând de la ora 10:00 până la ora 19:00, inclusiv în zilele de vineri.
Preşedintele Comisiei de învăţământ, Cristian Dumitrescu (PSD), a precizat că va fi elaborat un raport al comisiei, arătând că acesta ar putea fi înaintat luni Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.
Pe parcursul dezbaterilor din comisie au fost prezenţi la lucrările acesteia ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi membri ai conducerii Ministerului Educaţiei.
Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor şi apoi de Senat.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că este satisfăcut de dezbaterea din comisie, arătând că proiectul este coerent şi va asigura stabilitatea sistemului educaţional din România.
"Ministerul Educaţiei este satisfăcut, pentru că opţiunile majore, puse în acest proiect de lege, au fost acceptate de Comisia de învăţământ a Camera Deputaţilor", a precizat Funeriu.
El le-a mulţumit deputaţilor pentru modul în care au adoptat legea, arătând că au fost aduse amendamente importante şi, împreună cu Ministerul Educaţiei, au fost găsite cele mai bune soluţii pentru sistemul educaţional.
"Această lege reprezintă un pas înainte pentru educaţia din România", a adăugat Funeriu.
Daniel Funeriu a ţinut să precizeze că sunt şi două "chestiuni" care ar fi preferat să rămână în proiectul de lege în formularea Guvernului, acesta referindu-se la prevederile privind învăţământul superior particular şi public şi la "măsuri împotriva nepotismului universitar".
Ministrul Educaţiei a apreciat că aceste prevederi au fost adoptate de comisie într-o formă mai "diluată". 

×
Subiecte în articol: politic