x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisiile de buget-finanţe: Cotele defalcate din impozitul pe venit ce se transferă bugetelor locale cresc la 100%

Comisiile de buget-finanţe: Cotele defalcate din impozitul pe venit ce se transferă bugetelor locale cresc la 100%

15 Dec 2017   •   19:40
Comisiile de buget-finanţe: Cotele defalcate din impozitul pe venit ce se transferă bugetelor locale cresc la 100%

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat, vineri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, în baza căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%. 

Amendamentul propus de UDMR şi adoptat cu susţinerea reprezentanţilor PNL, USR, UDMR şi cu votul lui Eugen Teodorovici (PSD), are următoarea formă: 

"În anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 şi art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, impozitul pe venit, cu excepţia impozitului din venituri de pensii, estimat a fi încasat la bugetul de stat se repartizează la nivelul fiecărei UAT, astfel: a) 18% la bugetul local al judeţului; b) 66,8% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 15,2% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/ administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ". 

Forma anterioară a articolului era: "În anul 2018, prin derogare de la prevederile art. 32 şi art. 33 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se repartizează o cotă de: a) 11,25% la bugetul local al judeţului; b) 43% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 17,25% înt-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/ administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ". 

După adoptarea acestui amendament, membrii comisiei au decis să facă o pauză, arătând că în acest context întregul conţinut al art. 6 al proiectului ar urma să sufere modificări. AGERPRES

×