x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conflict mocnit cu USR-PLUS. Se ascut cuțitele în PNL. Deputat celebru: E nevoie de lideri puternici

Conflict mocnit cu USR-PLUS. Se ascut cuțitele în PNL. Deputat celebru: E nevoie de lideri puternici

de Ion Alexandru    |    05 Ian 2021   •   08:42
Conflict mocnit cu USR-PLUS. Se ascut cuțitele în PNL. Deputat celebru: E nevoie de lideri puternici

Nici nu s-a uscat, încă bine, cerneala de pe Hotărârea Camerei Deputaților, prin care a fost ales Ludovic Orban în cea de-a treia funcție în stat, dar nici de pe hotărârea Parlamentului, prin care a fost instalat, la Palatul Victoria, guvernul de Coaliție, că, în PNL, se ascut cuțitele. Unul dintre cei mai vocali parlamentari liberali, Florin Roman, atrage atenția că partidul are nevoie “ca de aer” de lideri puternici și că politicienii se gândesc mai mult la interesele proprii.

 

„România anului 2021 înseamnă încă suferință, deși liderii politici încearcă să imprime speranță și încredere. A început vaccinarea, dar pandemia nu a trecut. Criza economică își arată colții, iar politicienii se gândesc mai mult la propriile interese decât la agenda cetățeanului”, scrie deputatul PNL, Florin Roman, pe contul său de socializare. Acesta arată că intrarea în Parlament a unor partide „extremiste” „ne arată eșecul unei clase politice încremenită în trecut, dar și eșecul sistemului educațional, de ani de zile. Atunci când vezi că George Simion este cel mai urmărit politician on line al României realizezi că sunt tot mai mulți cei care pot fi manipulați. Fenomenul AUR ar trebui să-i pună serios pe gânduri pe cei care îi ignoră”.

Roman atinge, însă, subiectul care arată starea de spirit existentă în partidul condus de Ludovic Orban. „2021 este anul Congresului și în PNL. Pierderea alegerilor a învolburat apele în partid. Guvernul Cîţu are o misiune grea. Cea mai dificilă luptă va fi cea din interiorul guvernului, unde USR luptă cu «garda pretoriană» a lui Barna și Cioloș. În Parlament se anunță o luptă pe viață şi pe moarte cu un PSD care ştie să facă opoziție la baionetă, cu un AUR deja periculos, iar PNL e luat la țintă de toți «partenerii» politici”, mai arată acesta. Deputatul subliniază că „e nevoie ca de aer de lideri puternici, de o nouă împrospătare a imaginii partidului, pentru că lupta pentru 2024 a început deja!”.

 

Revolta a izbucnit la mijlocul lui decembrie

Reamintim că, la mijlocul lunii decembrie, în urma negocierilor purtate pentru formarea Guvernului, Ludovic Orban s-a confruntat cu o disidență de la vârful partidului, nemulțumită de faptul că liderul liberal a cedat prea mult în favoarea USR-PLUS și UDMR.

Ulterior, această revoltă a fost risipită, pentru moment, Ludovic Orban finalizând aceste negocieri. Chiar și așa, există încă voci importante din PNL care contestă modul în care este condus partidul și care consideră că modul în care echipa Orban a administrat guvernarea a condus la rezultatul mult sub așteptări de la alegerile din 6 decembrie. Cel mai vocal, din acest punct de vedere, este președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

La finalul anului trecut, chiar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Primarilor de Municipii, i-a transmis premierului Cîțu un mesaj de nemulțumire față de modul în care Executivul înțelege să respecte legea și Constituția, în raport cu administrația publică locală.


USR așteaptă „după colț”

Iar aceste convulsii interne au la bază și unele conflicte mocnite între USR-PLUS și PNL. Un alt deputat liberal, Daniel Gheorghe, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că nu are încredere în noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dar că se bazează pe specialiștii din Sănătate, dar și pe munca depusă de Nelu Tătaru.

În replică, după anunțul DNA cu privire la cercetarea penală pe care vrea să o efectueze împotriva lui Costel Alexe, deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat, pe contul său de socializare, un mesaj victorios. „Hoții! Peneliști hoți, azi, Alexe, cel care punea lupi să păzească pădurile. Zilele viitoare, DNA o să ia în coarne doi peneliști, cu imunitate temporară, care au furat pe rupte în plină pandemie, profitând de criza sanitară. Jaful din Sănătate produs anul trecut a fost unul uriaș și nu doar prin UNIFARM. Vă aduc aminte că am denunțat la DNA unele hoții comise în Ministerul Sănătății”, susține Ungureanu.

 

Florin Roman, aluzie la Ludovic Orban: Trebuie împrospătată imaginea partidului

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban