x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin s-a întâlnit cu preşedintele unioniștilor

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin s-a întâlnit cu preşedintele unioniștilor

23 Oct 2016   •   16:28
Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin s-a întâlnit cu preşedintele unioniștilor

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat duminică că aşteaptă ca George Simion să prezinte un set de măsuri concrete, astfel încât să fie găsite cele mai bune căi "încât naţiunea română să fie reunită". Declarațiile au fost făcute la finalul discuţiilor purtate cu preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

"Am discutat despre obiectul principal al protestului, ce se întâmplă în relaţia dintre România şi Moldova şi i-am asigurat pe protestatari că la ALDE nu avem decât să continuăm drumul pe care l-am început cu mulţi ani în urmă. Suntem aici reprezentanţi care au fost într-un guvern mai mult decât apropiat de Republica Moldova şi, prin măsuri concrete, credem că am reuşit să aducem mai aproape cetăţenii (...) de pe cele două părţi ale Prutului. Acum am discutat despre un set de măsuri concrete pe care o să ni-l prezinte domnul Simion în zilele următoare şi încercăm prin dialog (...) să ne asumăm toate aceste măsuri, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul comun", a spus Constantin. 

El a adăugat că trebuie găsite "cele mai bune căi de dialog şi cele mai bune declaraţii" atât la nivel de partide politice, cât şi la nivelul Parlamentului. 

Liderul ALDE a criticat reacţia reprezentanţilor MAI faţă de unioniştii care au protestat sâmbătă în Piaţa Universităţii şi a afirmat că ministrul de Interne "a procedat greşit". 

"Una dintre libertăţile care trebuie respectate în România este libertatea de exprimare şi ea nu trebuie să fie atacată sub nicio formă. Cred că se putea găsi o cale a dialogului şi intervenţia de ieri putea fi evitată. (...) O demisie ar fi mai mult decât un gest de responsabilitate, de asumare. Dl. Tudorache (Dragoş Tudorache - n.r) a procedat greşit'', a adăugat el. 

George Simion şi-a exprimat speranţa ca în viitorul Legislativ parlamentarii ALDE "să facă paşi concreţi în direcţia apropierii României de Republica Moldova", adaugă Agerpres.

Citește și UPDATE Traian Băsescu: "Trebuie creat un minister al reunificării"

O parte dintre unioniști au înnoptat în corturi, în Piața Universității

×