x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu, desemnată de Grupul S&D drept candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European

Corina Creţu, desemnată de Grupul S&D drept candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European

de Agerpres    |    30 Iun 2014   •   21:48
Corina Creţu, desemnată de Grupul S&D drept candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European

Eurodeputata Corina Creţu (PSD) a fost desemnată luni de Grupul socialiştilor şi democraţilor (S&D) din Parlamentul European, alături de alţi doi europarlamentari, drept candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al legislativului european.

Ea a fost aleasă alături de Sylvie Guillaume (Franţa) şi David Sassoli (Italia), potrivit unui comunicat dat publicităţii la Strasbourg de S&D.

De asemenea, Grupul socialiştilor şi democraţilor a mai nominalizat un candidat S&D pentru postul de chestor (responsabil cu problemele financiare şi administrative care îi privesc direct pe deputaţi), în persoana parlamentarului polonez Boguslaw Liberadzki.

"Odată cu desemnarea candidaţilor noştri pentru funcţiile cheie de vicepreşedinţi şi de chestor, am trimis un semnal puternic Parlamentului European propunând reprezentanţi din Est, din Vest şi din Europa de Sud. Totodată, am respectat paritatea bărbaţi/femei", a declarat preşedintele grupului, germanul Martin Schulz.

"Parlamentul European joacă, în prezent, un joc decisiv în procesul de elaborare a politicilor UE. În cursul ultimilor ani, Parlamentul European a câştigat importanţă politică. A avea parlamentari socialişti şi democraţi recunoscuţi şi experimentaţi la conducerea acestei instituţii este esenţial şi îmi exprim convingerea că persoanele pe care le-am desemnat sunt cele mai bine plasate pentru a îndeplini acest rol cu succes", a mai afirmat Martin Schulz în comunicat.

×