x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu: Pe subiectul statului de drept, popularii europeni "vor egalitate, dar nu pentru căţei"

Corina Creţu: Pe subiectul statului de drept, popularii europeni "vor egalitate, dar nu pentru căţei"

de Agerpres    |    28 Feb 2014   •   18:32
Corina Creţu: Pe subiectul statului de drept, popularii europeni "vor egalitate, dar nu pentru căţei"

Europarlamentarul PSD Corina Creţu critică votul PPE din Parlamentul European dat împotriva rezoluţiei referitoare la respectarea drepturilor fundamentale în UE şi punctează că rezoluţia PE exprimă "în primul rând îngrijorări referitoare la situaţii precum cea din Ungaria".

"Joi, 27 februarie, în Parlamentul European, PPE şi-a dat arama pe faţă. Au votat în majoritate împotriva rezoluţiei referitoare la respectarea drepturilor fundamentale în UE, care printre altele solicita verificarea în toate ţările membre UE a modului în care sunt respectate criteriile de la Copenhaga. Practic, PPE s-a opus introducerii unui sistem de verificare similar MCV pentru toate statele membre, continuând în paralel cu marota MCV şi necesitatea respectării statului de drept în România. Trebuie să o spunem foarte clar: rezoluţia din PE exprimă în primul rând îngrijorări referitoare la situaţii precum cea din Ungaria, acolo unde ştim cu toţii că guvernul condus de Viktor Orban a făcut nenumărate abuzuri în ultimii ani, iar singura modalitate de a-l mai tempera pe acesta ar fi prin intermediul unui astfel de mecanism. PPE a votat împotrivă, făcând zid în jurul lui Viktor Orban", declară vicepreşedintele PSD Corina Creţu.

Într-un comunicat transmis, ea spune că printre cei care au votat împotriva rezoluţiei se regăsesc şi "o serie de fruntaşi PDL" şi arată că "mesajul" celor din PPE este "ipocrit şi jignitor" la adresa României.

"Printre cei care au votat împotriva acestei rezoluţii regăsim şi o serie de fruntaşi PDL, ceea ce mă face să cred că dubla măsură echivalează cu numele şi sigla PPE. Mesajul celor din PPE este unul pe cât de clar, pe atât de ipocrit şi de jignitor la adresa României: popularii europeni vor respectarea statului de drept, a drepturilor fundamentale din UE, dar nu pentru căţei. Europarlamentarii români care s-au opus ieri, prin vot, acestei rezoluţii au votat, practic, împotriva României şi pentru Viktor Orban", conchide social-democrata.

×
Subiecte în articol: corina cretu popularii europeni