x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coronavirus. Ludovic Orban a anunțat că nu va merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis

Coronavirus. Ludovic Orban a anunțat că nu va merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis

13 Mar 2020   •   11:53
Coronavirus. Ludovic Orban a anunțat că nu va merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis

Ludovic Orban a anunțat că nu va merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni fiindcă întreaga conducere PNL se va autoizola, scrie Antena 3.

Decizia vine după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Există suspiciuni și în cazul soției sale.

"Cum să merg la consultări? Ar însemna să-l expun pe președinte riscului de contaminare.  L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri", a spus premierul.

Ludovic Orban a precizat că se va autoizola la Vila Lac 1, "unde voi avea în continuare toate atribuțiile exercitate în cele mai bune condiții". Și ceilalți miniștri urmează să se autoizoleze și să evite contactul cu alte persoane.

"De asemenea, urmează să luăm o decizie în privința locului în care se vor izola miniștrii. Recomandarea mea pentru ei a fost să evite orice fel de contact, să se ducă la birourile lor, fără să aibă vreun contact cu angajații. Doar prin telefon, prin online, astfel încât să evite orice posibilitate de distribuire a coronavirusului", a mai spus Orban.

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13, urmând ca apoi să anunțe numele premierului desemnat. Nu se știe în momentul de față dacă consultările vor mai avea loc, după ce liderul PNL a anunțat că nu se va prezenta.

×
Subiecte în articol: ludovic orban coronavirus