x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Costel Alexe: Nu ne putem permite la nesfârșit să alungăm valorile și să promovăm pilele

Costel Alexe: Nu ne putem permite la nesfârșit să alungăm valorile și să promovăm pilele

26 Ian 2019   •   18:30
Costel Alexe: Nu ne putem permite la nesfârșit să alungăm valorile și să promovăm pilele

Deputatul Costel Alexe, preşedintele filialei ieşene a PNL, a cerut sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia "de necesitate" a miniştrilor care au fost audiaţi la Bruxelles, precum şi a "armatei de pile şi cunoştinţe care parazitează reprezentanţele diplomatice europene". 

"PSD a lăsat ruşinea deoparte şi operează pe faţă, fără menajamente, fără perdea, semn că au ajuns la nivelul în care nu au frică de nimeni şi nimic. Există o serie de diplomaţi fantomă care îngreunează munca a zeci de profesionişti din aparatul de specialitate şi pe care nimeni nu îi deranjează de ani de zile. Vă invit, în acelaşi timp, să suprapunem aceste informaţii peste statisticile universităţilor de profil din România şi să vedeţi că în România reală mii de absolvenţi de ştiinţe politice, administraţie publică, afaceri europene, jurnalism, comunicare, marketing, ştiinţe economice sau drept sunt marginalizaţi şi forţaţi să emigreze sau să lucreze în alte domenii doar pentru că nu au loc de sateliţii baronilor", a declarat Costel Alexe. 

Liderul PNL Iaşi a adăugat că societatea românească nu trebuie să rămână indiferentă "în faţa acestui fenomen de degradare morală, ce tinde să se cronicizeze", întrucât "aceste practici sunt specifice sistemelor oligarhice, închise, în care avansarea profesională nu se face graţie meritocraţiei, ci exclusiv conexiunilor din politica mare". 

"Aţi văzut cu toţii audierile miniştrilor noştri la Bruxelles. De la cormoranii din piscină până la lupta pentru destabilizarea NATO, fiecare ministru a făcut efectiv de râs România, dar mai ales zecile de funcţionari şi profesionişti din ministere, care, cu siguranţă, au pregătit cum trebuie aceste audieri. Doar că românul are o vorbă - 'unde nu este, nici Dumnezeu nu cere'. Românii sunt toleranţi şi singurul lucru pe care îl cerem acestor pseudominiştri este demisia. Nu demisia de onoare. Dacă aveau onoare nu erau numiţi în primă fază, ci demisia de necesitate, pentru că fiecare zi cu ei în fruntea ministerelor înseamnă ruşine şi pierderi economice şi de imagine pentru statul român", a susţinut Alexe. 

El a criticat şi faptul că proiectul viitorului spital regional de urgenţă Iaşi este manageriat de fostul subprefect Bogdan Abălaşi, pe care l-a calificat drept "un politruc de carieră, vânător de sinecuri, pe care nu îl recomandă nimic altceva decât bunele conexiuni cu factorul politic decident". 

"Cu alte cuvinte, o bună conexiune politică îţi făureşte o carieră chiar dacă tu nu ştii nimic. Luaţi şefii de promoţii de la Facultatea de Administrare a Afacerilor sau cei care au absolvit modulele de management medical din cadrul UMF Iaşi şi nu mai sunt alte comentarii. Dacă Iaşiul şi România nu ar fi fost parazitate instituţional de 30 de ani, am fi avut zeci de kilometri de autostradă, spitale regionale, şosele de centură, infrastructură sportivă modernă, infrastructură culturală în fiecare mare oraş şi municipiu din ţară. Problema de sistem nu este doar că o parte considerabilă din funcţionari drenează efectiv o parte semnificativă din bugetul instituţiilor, adevărata problemă este că aceştia nu prestează nimic pentru banii încasaţi, iar restul angajaţilor sunt supraîncărcaţi şi suprasolicitaţi pentru a depune efort dublu, muncă dublă, pentru a îndeplini şi sarcinile sateliţilor politici. Cu siguranţă, societatea nu se va schimba peste noapte, cu siguranţă vor fi multe de implementat şi adaptat, dar nu ne putem permite la nesfârşit să alungăm valorile şi să promovăm pilele", a mai declarat deputatul PNL.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: costel alexe pnl