x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cotroceniul vrea să-şi implementeze strategia pe educaţie şi cercetare

Cotroceniul vrea să-şi implementeze strategia pe educaţie şi cercetare

de Oana Stancu Zamfir    |    21 Iul 2007   •   00:00
Cotroceniul vrea să-şi implementeze strategia pe educaţie şi cercetare

Pentru că raportul Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, condusă de fostul ministru Miclea, a stărnit controverse, şeful statului vrea să dreagă busuiocul, lărgind comisia formată exclusiv din profesori universitari.

Pentru că raportul Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, condusă de fostul ministru Miclea, a stărnit controverse, şeful statului vrea să dreagă busuiocul, lărgind comisia formată exclusiv din profesori universitari. Astfel, anunţă Administraţia Prezidenţială, vor fi cooptaţi "reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din invăţămănt, ai Academiei Romăne, Consiliului Elevilor, comisiilor parlamentare de invăţămănt, studenţilor, ONG-urilor, asociaţiilor de părinţi, Ministerului Muncii şi Ministerului Educaţiei".

Federaţiile sindicale, cu excepţia FEN, au criticat insă comisia de la Cotroceni şi raportul ei, mai ales că nu au fost invitaţi să contribuie la diagnosticarea sistemului şi la identificarea soluţiilor, ci sunt chemaţi acum să "elaboreze strategiile de implementare a soluţiilor" găsite de comisia Miclea. "Este inadmisibil să generalizezi că sistemul de educaţie este prost, mai ales că in comisie nu a fost chemat nici un reprezentant din preuniversitar. Măcar un portar din invăţămăntul preuniversitar să fie in comisie", acuza după prezentarea raportului Gheorghe Izvoranu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Invăţămănt "Spiru Haret". Aceeaşi federaţie a protestat şi pentru că dascălii sunt acuzaţi de mediocritate fără să se spună căt de puţin s-a investit in pregătirea lor.

Pe de altă parte, Federaţia "Alma Mater" a criticat paralelismul dintre instituţia prezidenţială şi Ministerul Educaţiei in privinţa reformei din invăţămănt. Căt priveşte ministerul, Cristian Adomniţei a fost prezent joia trecută la prezentarea raportului Miclea, insă doar pentru a-i atrage atenţia şefului statului că ministerul a făcut deja astfel de analize, traduse intr-un pachet legislativ care va fi trimis Parlamentului in toamnă.

×
Subiecte în articol: politic