x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu va propune luni excluderea lui Sorin Roșca Stănescu din PNL

Crin Antonescu va propune luni excluderea lui Sorin Roșca Stănescu din PNL

09 Noi 2013   •   15:54
Crin Antonescu va propune luni excluderea lui Sorin Roșca Stănescu din PNL

Președintele liberalilor, Crin Antonescu, a anunțat că va propune în ședința de luni a Biroului Politic Național al PNL excluderea senatorului Sorin Roșca Stănescu din partid.

"La această ședință, în conformitate cu Statutul, bineînțeles că Sorin Roșca Stănescu va avea dreptul să se adreseze și să își spună punctul de vedere. Dacă nu se întâmplă ca, să zicem, Parchetul General sau Oficiul pentru Spălarea Banilor să revină asupra anunțului pe care l-au făcut și să spună: 'am greșit, nu ne-am uitat bine, documentele sunt autentice', dacă nu se întâmplă asta, propunerea mea (de excludere — n.r.) rămâne cea pe care v-am spus-o", a spus președintele PNL, sâmbătă, după ce a participat la conferința de alegeri a Filialei PNL sector 3.

În opinia liderului PNL, în acest caz nu este vorba de imaginea afectată a PNL, ci de un lucru profund incorect.

"Nu e vorba de imagine, și eu și în general în PNL putem să ne asumăm pierderi temporare de imagine. (...) Aici nu e vorba de imagine, ci este vorba de un lucru profund incorect și așa ceva nu putem accepta", a precizat Antonescu.

Senatorul Sorin Roșca Stănescu a acuzat, miercuri, faptul că în conturile de campanie ale Alianței DA din 2004 ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declarați în anul următor în Monitorul Oficial, potrivit prevederilor legale.

În replică, președintele Traian Băsescu a afirmat vineri seară că acuzațiile lui Sorin Roșca Stănescu pe tema finanțării campaniei Alianței DA sunt false și reprezintă "un joc".

De asemenea, președintele a mai declarat că îl roagă pe președintele Senatului, Crin Antonescu, să-l întrebe pe senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu dacă în 2004 i-au fost virate în cont niște sume de bani de la o firmă cipriotă.

Ulterior, Sorin Roșca Stănescu a recunoscut că a beneficiat "de două sume de bani" de la firma despre care a susținut că ar fi făcut viramente în contul Alianței DA, în schimbul vânzării acțiunilor pe care le avea la trustul de presă "Ziua", subliniind că a fost "o tranzacție perfect legală".

Referitor la faptul că președintele Băsescu l-a acuzat de fals cu privire la afirmațiile legate de finanțarea Alianței DA în campania electorală din 2004, Roșca Stănescu a subliniat că, în calitate de senator, a încercat să afle adevărul, făcând publice niște documente despre care nu avea "niciun fel de bănuială că ar fi false".

×