x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cros de 10 kilometri pentru vot!

Cros de 10 kilometri pentru vot!

30 Noi 2008   •   00:00

Patru vârstnici dintr-o comună bistriţeană au străbătut zece kilometri pe jos ca să voteze



Patru vârstnici care locuiesc în localitatea Ciosa, din comuna Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, au străbătut pe jos distanţa de zece kilometri, care leagă localitatea lor de secţia de votare din Piatra Fântânele.

Preşedintele secţiei de votare nr. 291 din Piatra Fântânele, Ioana Curea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că oamenii, cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, s-au prezentat la vot la primele ore ale dimineţii.

"Au venit pe jos zece kilometri, dar ei nu ratează niciun scrutin. Ştiu că e de datoria lor să vină la vot şi vin. Nu există altă modalitate de a ajunge la Ciosa decât pe jos sau cu căruţa", a declarat Curea.

Potrivit sursei citate, la secţia de votare nr. 291 din Piatra Fântânele sunt aşteptaţi la scrutin 267 de alegători. Dintre aceştia, 123 sunt din Ciosa şi Iliuţa Bozghii, ultima localitate situată la peste 12 kilometri distanţă de Piatra Fântânele.

"De la Iliuţa Bozghii nu a venit nicio persoană la vot. Probabil că li se pare prea mare distanţa", a declarat Curea.

În secţia menţionată votaseră, până la ora 14.00, circa 50 de persoane.

În Bistriţa-Năsăud sunt aşteptaţi la vot, în cele 312 secţii de votare amenajate cu acest prilej, un număr de 260.116 alegători înscrişi în listele electorale permanente care îşi vor exprima opţiunea în patru colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic