x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cseke Attila: PNDL 1 și PNDL 2 continuă cu toate contractele de investiții care sunt în derulare

Cseke Attila: PNDL 1 și PNDL 2 continuă cu toate contractele de investiții care sunt în derulare

27 Ian 2021   •   16:20
Cseke Attila: PNDL 1 și PNDL 2 continuă cu toate contractele de investiții care sunt în derulare

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat, miercuri, că se vor asigura în continuare plăți pentru contractele de investiții care sunt în derulare în cadrul PNDL 1 și PNDL 2.

De asemenea, acesta a precizat că despre un eventual PNDL 3 se va discuta în a doua parte a anului.

„PNDL 1 şi PNDL 2 continuă cu toate contractele de investiţii care sunt în derulare. Nici nu dorim şi nici nu putem să oprim vreun contract de investiţii în derulare. Ele sunt spre finalizare, deoarece, ca şi efort bugetar, peste 60% din aceste două programe sunt deja plătite. Ele vor merge în continuare. Chiar săptămâna trecută am făcut o plată însemnată de sumă pentru PNDL 1 şi PNDL 2 pe lucrările care erau executate. (...) Aceste două programe merg în continuare. În ceea ce priveşte un nou eventual program, discuţiile sunt deocamdată premature. Ne dorim acest lucru, dar ele trebuie reluate undeva în a doua parte a anului. (...) Avem PNDL 1 şi PNDL 2 în curs, merg toate investiţiile. În ceea ce priveşte PNDL 3, aici urmează să avem o analiză şi discuţii în ce urmează", a precizat ministru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

În ceea ce privește modul în care se desfășoară discuțiile pe marginea proiectului bugetului de stat, Cseke Attila a afirmat că se dorește asigurarea în continuare a investițiilor.

„Ministerul Dezvoltării este un minister care, preponderent, se ocupă de investiţii şi de construcţii. Pe de altă parte, nu e niciun secret aici, evident, trebuie să încercăm noi toţi, toţi miniştrii şi tot Guvernul, să vedem care sunt acele posibilităţi de investiţii care pot fi finanţate şi pe fonduri europene, respectiv pe PNRR. Suntem la început de drum cu aceste două mari finanţări europene şi, dacă reuşim ca din investiţii să mai transferăm şi acolo, evident că avem un spaţiu bugetar mai amplu pe partea de buget de stat", a mai explicat acesta.

×
Subiecte în articol: cseke attila PNDL 1 pndl 2 pndl 3