x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cseke Attila: Vor fi luate şi măsuri nepopulare în domeniul sănătăţii

Cseke Attila: Vor fi luate şi măsuri nepopulare în domeniul sănătăţii

15 Ian 2010   •   00:00

2010 se anunţă, în domeniul sănătăţii, un an plin de măsuri nepopulare. Conform celor declarate de ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cea mai importantă măsură o va reprezenta schimbarea modului de finanţare şi de decontare a serviciilor medicale la spitale.



"Am impresia că nu va bucura pe toată lumea, pentru că vor fi unele spitale care se vor simţi defavorizate, nu ştim încă, vom vedea. Această măsură este prezentă în legislaţia multor state europene. Are nişte avantaje. În mod evident, eficientizarea cheltuirii banilor, se vor reduce semnificativ acele decontări fictive prezente în sistem. Va trebui să analizăm toate aspectele acestei măsuri şi vom lua o decizie" - a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

El a adăugat că trebuie luate şi măsuri care nu vor fi populare nici pentru sistemul de sănătate, nici pentru populaţie: "Orice ministru al Sănătăţii, indiferent din ce ţară, indiferent de resursele financiare de care dispune sau pe care le gestionează, nu va fi niciodată un om popular în ochii majorităţii populaţiei iar în România acest lucru este mai accentuat, pentru că şi resursele financiare şi situaţia sistemului sanitar sunt în aşa o stare, încât este greu să fii popular. Dar eu cred că se pot face şi lucruri bune cu oamenii minunaţi din sistemul sanitar, care salvează vieţi, lucruri apreciate de cetăţeni".

×
Subiecte în articol: politic