x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cultul personalităţii după 20 de ani: Ieri Ceauşescu, azi Băsescu

Cultul personalităţii după 20 de ani: Ieri Ceauşescu, azi Băsescu

04 Noi 2009   •   00:00
Cultul personalităţii după 20 de ani: Ieri Ceauşescu, azi Băsescu

Un clip conţinând urări pentru preşedinte cu ocazia aniversării sale este difuzat pe ecranele gigantice amplasate pe faţada magazinului Cocor din Capitală, reprezentanţii staff-ului de campanie al lui Băsescu declarând că mesajul apare în baza contractului cu deţinătorii spaţiului publicitar.





Clipul conţinând urarea pentru şefului statului apare o dată la circa cinci minute, între alte câteva zeci de spoturi publicitare pentru maşini, articole vestimentare, publicaţii sau posturi radio şi TV.

Mesajul scris pe cele şapte ecrane, dintre care unul înalt de circa 20 de metri, este: "La mulţi ani! domnule Preşedinte", urmat de sloganul "Românii pentru Băsescu", scris cu aceleaşi caractere precum sloganul de candidat al şefului statului, "Băsescu pentru România". Mesajul apare pe un fundal care imită un foc de artificii, dominat de nuanţe de portocaliu.

Ştefan Lungu, unul din membrii staff-ului de campanie al lui Traian Băsescu, a declarat, într-o primă fază, că mesajul conţinând urarea pentru şeful statului apare pe ecranele magazinului Cocor din iniţiativa deţinătorilor spaţiului de publicitate, respectiv Cocor Media Channel.
"Este iniţiativa lor, fac chestiuni de genul ăsta cu ocazii precum zilele naţionale ale anumitor state", a spus Lungu.

Întrebat cine plăteşte totuşi pentru difuzarea respectivelor clipuri, Lungu a revenit şi a afirmat că respectivele imagini apar, timp de o zi, în 4 noiembrie, de ziua preşedintelui, în locul celor normale, de campanie, pentru difuzarea cărora există un contract încheiat cu deţinătorii spaţiului publicitar de la magazinul Cocor.
"Nu se plăteşte nimic suplimentar, ci clipurile cu urările pentru preşedinte sunt difuzate, doar astăzi (miercuri, n.r.), în locul celor normale, de campanie, pentru difuzarea cărora avem contract cu cei care gestionează respectivul spaţiu publicitar", a continuat Lungu.

Lungu nu a putut preciza cine a creat clipul care rulează, miercuri, pe ecranele gigantice amplasate pe faţada magazinului Cocor, însă acelaşi clip rula şi pe ecranele publicitare din sediul de campanie electorală al şefului statului, aflat vis-a-vis de centrul comercial.

Felix Tătaru, directorul agenţiei de publicitate GMP, care se ocupă de creaţiile publicitare de promovare a candidaturii şefului statului pentru un nou mandat, a declarat că nu compania pe care o conduce a realizat respectivul clip publicitar.
"Nu este făcut de noi. Din câte ştiu, în staff-ul de campanie este cineva care se ocupă cu decorarea sediului şi cu mesajele care apar pe plasmele de acolo. Probabil că acest mesaj a fost creat tot de această persoană şi, probabil, ulterior, dat şi celor de la Cocor", a afirmat Tătaru, care nu a dorit să dezvăluie numele persoanei la care se referă, precizând că nu poate intra în astfel de detalii.

Reprezentanţii Cocor Media Channel au refuzat să facă vreo declaraţie publică pe această temă.

Preşedintele Traian Băsescu împlineşte 58 de ani.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic