x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică D-ale campaniei: "Băsescu poate să-şi închipuie şi că se bate cu Napoleon"

D-ale campaniei: "Băsescu poate să-şi închipuie şi că se bate cu Napoleon"

26 Oct 2009   •   00:00
n) Liderul PSD, Mircea Geoană, şi şeful campaniei PD-L, Gheorghe Flutur, au dat nas în nas ieri-dimineaţă în piaţa centrală din Fălticeni. Delegaţia lui Mircea Geoană a venit în centrul oraşului Fălticeni, unde se desfăşura Târgul Merelor, fiind întâmpinat de susţinători ai PSD. Mai târziu însă Geoană s-a trezit înconjurat de peste o sută de susţinători ai PD-L, îmbrăcaţi în portocaliu, care s-au pus pe huiduit.

În replică, tabăra roşie a început să scandeze: "Mircea Geoană preşedinte!" şi "PSD - PSD!". Taberele s-au potolit abia când liderii lor le-au cerut să înceteze ostilităţile. Printre tarabele cu mere s-au întâlnit şi Geoană cu Flutur, care şi-au dat mâna, dar nu şi-au vorbit. "E târg de mere, nu de harbuji!", a găsit Flutur o explicaţie foarte potrivită pentru faptul că Geoană a fost hiuduit de pedelişti şi a încercat să spună că pesedistul a politizat târgul. PD-L trebuia însă să fie prezent, spune Flutur, pentru că e la guvernare şi în România, şi în Primăria Fălticeni. "Avem responsabilităţi", a explicat Flutur necesitatea ca activiştii PD-L să se afle printre tarabele cu mere.

n) Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi premierul interimar Emil Boc şi-au trimis reciproc bezele şi complimente sâmbătă, la un miting electoral de la Ploieşti. Anastase a spus în faţa a peste 3.000 de simpatizanţi ai PD-L că Emil Boc este "cel mai bun prim-ministru din ultimii 20 de ani" şi că speră ca acesta să conducă guvernul şi după 6 decembrie.

În scimb, Boc a numit-o pe Anastase "cea mai performantă preşedintă a Parlamentului din istoria României" şi i-a mulţumit acesteia pentru "tenacitate" şi pentru faptul că "reuşeşte, zi de zi, să se bată cu Adrian Năstase, cu Viorel Hrebenciuc şi cu ceilalţi pentru a păstra România şi Parlamentul pe o direcţie reformatoare".

n) Presedintele Traian Basescu a făcut, tot sâmbătă, o descindere electorală la Craiova, unde a fost comparat cu Alexandru Ioan Cuza. În faţa activiştilor portocalii, Băsescu i-a inventat o nouă poreclă lui Mircea Geoană: "Ion Iliescu în caricatură", dar şi el s-a ales cu o caricatură de compliment. Primarul comunei Coşoveni, Ilie Dumitru, l-a comparat pe şeful statului cu Alexandru Ioan Cuza, pentru că a coborât, ca şi domnitorul, "printre mămăligari, printre ţărani, printre oamenii de jos".

"Şi i-aţi prins pe aştia cu ocaua mare, că ei caută să ia de la noi cu ocaua mare şi caută să ne dea cu ocaua mică", a spus Dumitru în uralele audienţei. Cu ocaua mică a adevărului a fost însă prins Traian Băsescu. S-a dus să cumpere susan de la o vânzătoare şi i-a spus că n-a mai mâncat din copilărie aşa ceva. "Domnule preşedinte, mereu cumpăraţi de la mine susan", l-a dat de gol vânzătoarea.

n) Bătăiosu' Traian Băsescu se luptă, în aceste alegeri, cu toată lumea: şi candidaţi reali, şi închipuiţi. Şi, evident, îi bate pe toţi. "Va fi prima dată când o să-l bat şi pe Ion Iliescu, nu numai pe Mircea Geoană. La vârsta dânsului, domnul Ion Iliescu putea să evite o bătaie. Electorală, de bună seamă. Putea evita dacă nu se băga să-i predea ştafeta lui Mircea Geoană", a declarat Traian Băsescu, tot la Craiova.

"în primul rând, m-a umflat râsul când am auzit. în al doilea rând, îl compătimesc pentru asemenea concluzie. în al treilea rând, este trist că avem un asemenea om în fruntea statului, care trăieşte din obsesii şi resentimente", a replicat Ion Iliescu într-o declaraţie pentru Mediafax. Apoi, şi-a completat răspunsul pe blog: "În euforia sa maladivă, poate să-şi inchipuie orice, inclusiv că se află în competiţie cu Napoleon Bonaparte".

n) Şi, ca să-şi puncteze rivalitatea cu Mircea Geoană, Traian Băsescu l-a anunţat că i-a expirat termenul de 24 de ore pe care i-l dăduse ca să se hotărască să fie prim-ministru. întrebat dacă îşi mai menţine propunerea pentru candidatura lui Mircea Geoană pentru funcţia de premier al României, în cazul în care Cabinetul propus de Lucian Croitoru nu va trece de votul Parlamentului, Traian Băsescu a spus: "I-am dat această şansă (vineri ş n.n.). A fost valabilă până azi-noapte, la 24:00, dacă nu a luat-o, nu o să aibă decât insatisfacţia unei bătăi în alegeri", a declarat el pentru Mediafax.

n) Ludovic Orban îl vede pe Traian Băsescu în culori ruginii. "Eu îl cunosc bine pe Băsescu. Nu se simte bine deloc. Chiar dacă a îmbrăcat tricoul verde, de fapt, este foarte ruginiu pe interior şi stă să cadă ca o frunză toamna. În privinţa lui Mircea Geoană, iarăşi nu mi se pare că se simte excelent, fiindcă este evident că este cu opt-zece procente sub scorul partidului", a declarat Orban, la Bistriţa.

×
Subiecte în articol: politic