x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş critică modul în care România asigură preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

Dacian Cioloş critică modul în care România asigură preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

08 Mar 2019   •   12:27
Dacian Cioloş critică modul în care România asigură preşedinţia Consiliului Uniunii Europene
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, critică modul în care România asigură preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, arătând că "e aproape absentă" şi "ratează din punct de vedere politic acest moment, care o să mai apară probabil peste 15 ani", deşi ar putea promova idei şi proiecte la nivel european.

Prezent într-o conferinţă de presă la Arad, Dacian Cioloş a fost întrebat cum comentează prestaţia României în asigurarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, el aducând critici Guvernului.

"Care prestaţie? Eu nu o văd, cel puţin în spaţiul public românesc nu văd această prestaţie, miniştrii români nu sunt prezenţi ca să explice ce fac în Consiliul de miniştri. Eu am avut parte de zece preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene când eram comisar european şi ştiu potenţialul pe care îl are o astfel de preşedinţie. Nu văd în spaţiul public discuţii moderate de membri ai Guvernului pe acest subiect. Ştiu că echipa tehnică de la reprezentanţa permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană e una foarte competentă şi îşi face lucrul foarte bine şi lucrurile avansează din acest punct de vedere, în schimb, politic, România e aproape absentă", a spus Cioloş.

Liderul PLUS a adăugat că "România ratează din punct de vedere politic acest moment, care o să mai apară probabil peste 15 ani".

"Ar fi fost exact momentul în care s-ar fi putut face ceea ce clamează inclusiv politicieni din PSD şi ALDE, că România nu e suficient de influentă la nivel european, că ideile României nu se regăsesc în regulamentele şi legislaţia europeană, că UE nu ţine cont de părerile României... Păi moment mai bun de a face acest lucru, de a promova idei şi proiecte ale României la nivel european nu există, decât acela al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Pentru că atunci tu conduci o parte din instituţiile europene şi poţi să pui pe agenda europeană aceste idei", a spus Cioloş.

Fostul premier a mai declarat că "acest guvern are foarte puţină credibilitate în capitalele europene, din cauza atacului la justiţie şi statul de drept". AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos