x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş: "Niciodată nu am fost sigur de desemnarea mea"

Dacian Cioloş: "Niciodată nu am fost sigur de desemnarea mea"

23 Ian 2010   •   00:00
Dacian Cioloş: "Niciodată nu am fost sigur de desemnarea mea"

Comisarul european desemnat pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat astăzi, că deşi ştia că a fost nominalizat de Guvern pentru a ocupa această funcţie, nu a fost sigur "până în ultimul moment", deoarece era conştient că este "o chestiune de interese pentru România aceea de a obţine un asemenea portofoliu".



"Ştiam că sunt desemnat comisar, după decizia Guvernului. S-a decis să se meargă cu această candidatură. Niciodată nu am fost sigur, până în ultimul moment, pentru că eram conştient că este o chestiune de interese pentru România aceea de a obţine un portofoliu. Ştiam că preşedintele şi primul-ministru încearcă negocierea unui portofoliu important. A existat un anumit grad de incertitudine până în momentul în care m-am întâlnit cu preşedintele Jose Manuel Barroso iar la câteva zile după aceea, când m-a anunţat că voi avea portofoliul Agriculturii", a declarat Cioloş, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în prima fază, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a vrut să cunoască angajamentul european al fiecărui candidat propus de fiecare stat membru şi să vadă competenţele pe care le au.

Referindu-se la audieri, Cioloş a mărturisit că a avut emoţii, dar că s-a pregătit pentru această întâlnire şi a vrut să dea 'tot ce a fost mai bun', să găsească răspunsurile cele mai bune la aşteptările parlamentarilor europeni, care voiau să vadă şi cât de pregătit este şi ce viziune are în domeniu.

"Am anticipat anumite teme în urma contactelor informale pe care le-am avut cu o mare parte dintre membrii Comisiei de agricultură din toamnă încoace şi mai ales în ultimele săptămâni m-am întâlnit cu aproape toţi coordonatorii de grupuri politice din Comisia de agricultură. (...) De câţiva ani buni lucrez în cadrul politicilor agricole comune şi m-a ajutat să am anumite elemente de fineţe şi în interpretarea unor întrebări şi în răspunsurile în care am încercat să le dau", a spus Cioloş.

Comisarul european desemnat pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a obţinut avizul favorabil din partea Comisiei de agricultură a Parlamentului European după audierile desfăşurate vineri, 15 ianuarie, la Bruxelles. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic