x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Dăm noi preşedinţia de comisie şi dai tu salariul de ministru"

"Dăm noi preşedinţia de comisie şi dai tu salariul de ministru"

de Adriana Duţulescu    |    15 Ian 2010   •   00:00

Organizaţiile din Ardeal sunt nemulţumite că premierul Emil Boc nu le-a dat nici un post în Guvern. PD-L a înfiinţat o comisie de analiză a numirilor în posturile guvernamentale, pentru a se vedea cine a rămas pe dinafară.

PD-L a înfiinţat o comisie internă care trebuie să întocmească o listă a tuturor pedeliştilor care ocupă funcţii la nivel guvernamental, pentru a se vedea cine se află în spatele acestor persoane şi dacă acestea merită să ocupe funcţiile respective. Surse din conducerea PD-L au explicat pentru Jurnalul Naţional că această comisie a fost înfiinţată din cauza faptului că organizaţiile din Ardeal i-au reproşat lui Emil Boc că nu au primit nici o funcţie la nivelul Executivului, deşi au adus cele mai multe voturi pentru Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale.

"Se face o comisie care face o listă cu toate organizaţiile şi o medie a rezultatelor acestora în ultimele patru rânduri de alegeri, şi lângă asta, o listă cu toate funcţiile, cine le ocupă, de unde vin, pe cine au în spate", au spus sursele citate.

Joi, în cadrul şedinţei grupului senatorial al PD-L s-a decis ca din această comisie să facă parte, din partea grupului, Anca Boagiu şi Traian Igaş. În aceeaşi şedinţă s-au făcut din nou auzite protestele senatorilor nemulţumiţi de împărţirea funcţiilor. Scandalul a fost provocat de pretenţiile ridicate de fostul ministru al Apărării, Mihai Stănişoară, de a obţine o funcţie în Biroul Permanent al Senatului, el rămânând după pierderea ministerului simplu senator.

Stănişoară a spus că judeţul său merită această funcţie, deoarece "şi alte judeţe au primit funcţii de preşedinte de comisii parlamentare". Replica i-a scos din sărite pe colegii săi din Ardeal, senatorii Petru Filip şi Ion Ariton, care au sărit la Stănişoară: "Vrei să spui că nu am muncit pentru funcţiile astea? Hai să facem schimb, dăm noi preşedinţia de comisie şi dai tu salariul de ministru".

Lupta pe funcţii în cadrul PD-L va marca începutul sesiunii parlamentare, pentru că aceia care nu au primit nimic la nivelul Executivului doresc să revendice funcţiile din conducerile celor două camere ale Parlamentului. Astfel, la Senat, actualii membri ai partidului în Biroul Permanent, Orest Onofrei şi Constantin Dumitru, îşi vor pierde funcţiile de secretar şi, respectiv chestor, pe ideea că organizaţiile din care provin ei au primit posturi în Executiv.

Totodată, din cauza faptului că pedeliştii sunt nemulţumiţi că unii dintre ei au primit prea multe funcţii, se vehiculează la vârful PD-L ideea modificării statutului, avansată de Theodor Stolojan, astfel încât cei care au posturi în Guvern să nu mai aibă dreptul să ocupe şi funcţii politice în partid, cu excepţia preşedintelui partidului, Emil Boc.

×
Subiecte în articol: politic