x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Mihalache, exclus de Geoană

Dan Mihalache, exclus de Geoană

de Lavinia Dimancea    |    27 Sep 2007   •   00:00

Liderul PSD, Mircea Geoană, l-a exclus ieri de pe lista pentru Parlamentul European pe deputatul Dan Mihalache, deranjat de o declaraţie a acestuia prin care acuza conducerea partidului de "mărlănie" in intocmirea listei.

Liderul PSD, Mircea Geoană, l-a exclus ieri de pe lista pentru Parlamentul European pe deputatul Dan Mihalache, deranjat de o declaraţie a acestuia prin care acuza conducerea partidului de "mărlănie" in intocmirea listei. "A avut, nemulţumit de poziţia pe care se afla pe lista noastră, o ieşire inacceptabilă şi un comentariu inacceptabil politic. Dacă nu-i convenea poziţia pe care se afla, trebuia să nu mai candideze", şi-a argumentat Geoană decizia, luată ieri, in biroul său, "la auzul acestor comentarii".

In replică, Mihalache a acuzat "dezorientarea" conducerii PSD şi a sugerat o schimbare la nivelul acesteia. "O asemenea manieră cazonă de abordare, care ar exclude oameni de pe listă pentru delict de opinie şi un delict minor, acela de a afirma solidaritatea faţă de un coleg - Radu Podgoreanu (n.r. - Mihalache acuzase conducerea partidului de «mărlănie» pentru aşezarea lui Podgoreanu pe un loc neeligibil) -  nu arată decăt că, la nivelul conducerii, domneşte dezorientarea şi că va fi nevoie să discutăm care sunt formulele de viitor pentru conducerea PSD", a declarat Mihalache, pentru Mediafax. Totodată, el a pus sub semnul intrebării corectitudinea deciziei lui Geoană de a-l exclude de pe listă, "in biroul personal", spunănd că aceasta nu se regăseşte in Statutul partidului şi a arătat că acesta a ales "să se războiască" cu el, "pentru că nu are curajul să se războiască cu alţii". Dan Mihalache ocupa poziţia a zecea şi este al patrulea candidat care iese de pe lista PSD pentru euroalegeri, după retragerea lui Vasile Puşcaş, Victor Ponta şi Radu Podgoreanu.

×
Subiecte în articol: politic mihalache