x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: Apel în Senat pentru şansă la viaţă

Dan Voiculescu: Apel în Senat pentru şansă la viaţă

de Gabriela Antoniu    |    23 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, senatorul Dan Voiculescu, le-a cerut ieri public premierului Emil Boc, ministrului Sănă­tăţii, Cseke Attila, şi preşedintelui Casei Naţionale de Asi­gurări de Sănătate, Nicolae Duţă, să facă demersurile necesare organizării ghişeului unic pentru Formularul E112.

Într-o declaraţie politică depusă ieri la Senat, Dan Voiculescu a prezentat cazul unui tânăr român de 29 de ani care, în octombrie 2009, a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică, arătând că la un asemenea diagnostic unica soluţie o reprezintă un transplant medular, costul acestei intervenţii depăşind 100.000 de euro. Potrivit liderului PC, conform articolului 22 alin. 1 lit. c) din Regulamentul CEE Nr. 1408171, o persoană are dreptul să beneficieze de îngrijiri medicale în alt stat membru UE decât statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urmă, în cazul în care această persoană a fost autorizată de instituţia competentă să se deplaseze în alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzător stării sale de sănătate.

Pentru a beneficia de acest drept, cetăţenii români trebuie să îndeplineas­că formalitatea completării Formularului E112.
În acest context, Dan Voiculescu a acuzat statul român că, "prin iresponsabilitate şi birocraţie, a reuşit să anuleze şi acest drept. Nu a desfăşurat o campanie publică de informare referitoare la Formularul E112 şi a creat proceduri extrem de complicate, ce descurajează orice bolnav care are nevoie acută de tratament". "Sper că avem toţi înţelepciunea de a lupta pentru viaţă, dincolo de orice rivalităţi politice", a mai spus Dan Voiculescu în apelul său către autorităţi de a face demersurile necesare ghişeului unic pentru Formularul E112.

×
Subiecte în articol: politic