x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Voiculescu: "Declaraţii făcute la disperare"

Dan Voiculescu: "Declaraţii făcute la disperare"

de Adriana Duţulescu    |    17 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, consideră că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind posibilitatea dizolvării Parlamentului după 7 decembrie "sunt făcute la nervi şi disperare şi nu trebuie băgate în seamă".



Potrivit lui Voiculescu, "ideea că un preşedinte poate dizolva Parlamentul după ce nu mai este preşedinte este hilară şi surprinde doar reacţia nervoasă a unui politician care pierde puterea". "Îngrijorător nu este că Traian Băsescu o să dizolve Parlamentul, îngrijorător este că încăpăţânarea şi natura conflictuală a preşedintelui anulează orice posibilitate de rezolvare a crizei politice care costă bani şi locuri de muncă", a declarat Dan Voiculescu, potrivit unui comunicat de presă.

"A ANUNŢAT DE FAPT ADEVĂRATUL PLAN"
Şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, l-a acuzat pe şeful statului că plănuieşte să perpetueze criza politică. "Şantaj ordinar. În acest moment, anunţă, de fapt, adevăratul plan, să ţină ţara în criză politică până după alegerile prezidenţiale. Asta este inconştienţă absolută", a spus preşedintele PSD, Mircea Geoană, întrebat despre afirmaţia lui Traian Băsescu privind o eventuală dizolvare a Parlamentului la data de 7 decembrie, după turul al doilea al scrutinului pentru prezidenţiale. "Cum adică pretinzi că ai un independent ca şi prim-candidat pentru prim-ministru şi după aia spui că pui unul de la PD-L.

Tot 30% are PD-L în Parlament şi după ce pică domnul Croitoru. De aceea mi se pare o formă de inconştienţă pentru un şef de stat să poţi să ameninţi în gura mare că ai criză politică prelungită timp de două luni de acum încolo, este o chestiune incalificabilă. Acest gen de politician nu mai are ce căuta în fruntea României. (...) Este o formă de şantaj ordinar şi o atitudine iresponsabilă", a continuat Geoană. Liderii PSD s-au consultat pe parcursul zilei de ieri cu cei ai PNL şi au stabilit împreună să nu dea curs nici unei propuneri venite din partea premierului desemnat Lucian Croitoru. Decizia coaliţiei majoritare din Parlament este să aştepte decizia Curţii Constituţionale în cazul desemnării lui Croitoru şi apoi, dacă aceasta le va fi nefavorabilă, să provoace respingerea Cabinetului Croitoru în Parlament. Mircea Geoană s-a consultat cu juriştii partidului şi aceştia l-au asigurat că textul Constituţiei nu îi permite lui Traian Băsescu să dizolve Parlamentul în ultimele şase luni de mandat.

×
Subiecte în articol: politic