x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Datele pensionarilor hunedoreni, pe mâna deputatului Arion

Datele pensionarilor hunedoreni, pe mâna deputatului Arion

de Monalise Hihn    |    13 Mar 2011   •   11:51
Datele pensionarilor hunedoreni, pe mâna deputatului Arion
156012-p1250155.jpgDatele confidenţiale ale câtorva mii de pensionari din municipiul Hunedoara au ajuns la deputatul PDL din colegiu, Viorel Arion. Este vorba despre informaţii legate de peste 9.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi a II-a de muncă.

Deputatul PDL, Viorel Arion, care este şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni politice, le-a trimis acestor pensionari scrisori personalizate.
El le scrie: „Prin noua Lege a Pensiilor adoptată de Parlament în decembrie 2010, pensionarii care au ani lucraţi în grupele I şi a II-a de muncă beneficiază de creşterea pensiilor, în funcţie de numărul de ani lucraţi în grupele respective. (…) Dumneavoastră sunteţi beneficiar al acestor drepturi datorită preocupării permanente a Guvernului de a creşte pensiile, dar şi a iniţiativei legislative a deputatului Viorel Arion privind grupele I şi a II-a de muncă!”.

Practic, după cele scrise de către Arion în depeşa către pensionari, aceştia au pensii mărite că se preocupă Guvernul şi deputatul de Hunedoara, nu pentru că au muncit în condiţii deosebite de muncă.

În municipiul Hunedoara jumătate dintre pensionarii aflaţi în plată au lucrat în fostul combinat siderurgic, în construcţii siderurgice şi civile şi în minele de la Teliuc şi Ghelari.

Interesant este cum a reuşit deputatul Viorel Arion să intre în posesia datelor acestor oameni, având în vedere că nimeni, în afara titularului, nu poate obţine informaţii despre un dosar de pensie de la Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Hunedoara. Mai mult, deputatul se află în posesia adreselor la care locuiesc acei pensionari.

În mod cert, având informaţii despre faptul că unora li s-au mărit pensiile, deputatul Viorel Arion ar trebui să ştie şi valoarea punctajului şi a venitului fiecăruia dintre beneficiarii respectivei legi. Mai contează că astfel de date sunt confidenţiale, când vine vorba despre goana după voturi?!

Un lucru este cert însă: deputatul Arion se jenează cu partidul din care face parte, pentru că în scrisoare nu apare decât fotografia sa şi un număr de telefon. Nu e precizată nici adresa biroului său parlamentar, la care îi aşteaptă pe pensionari şi aceasta pentru că ea coincide cu cea a sediului PDL Hunedoara, pentru care formaţiunea politică nu mai are contract de închiriere.

În schimb, deputatul PDL de Hunedoara, Viorel Arion, are un alt fel de contract. Unul comercial - cu Casa Judeţeană de Pensii şi Asigurări Sociale Hunedoara. Acest lucru rezultă din declaraţia de interese a parlamentarului, în care este specificat că firma COMSER SRL Hunedoara, la care Viorel Arion deţine 54 la sută dintre acţiuni, se află în relaţii contractuale încă din 2006 cu CJPAS Hunedoara. Dacă ne gândim că aceasta comercializează, printre altele, tehnică de calcul, e uşor să descoperim cum au ajuns datele pensionarilor la deputatul PDL. De altfel, firmele sale sunt în legături de afaceri cu mai multe instituţii de stat, printre care se numără Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Minvest Deva, AJOFM, Electrocentrale Deva, dar şi mai multe primării şi unităţi de învăţământ.

Deputatul PDL nu se află la prima abatere de acest fel. El le trimite felicitări hunedorenilor de zilele lor de naştere. Pentru că, se pare că deţine o bază de date mai veche, Viorel Arion le scrie chiar şi celor plecaţi în lumea celor drepţi, urându-le sănătate! Într-o emisiune de televiziune el a promis că va îndrepta situaţia. Probabil va încerca să „facă rost” de baza de date de la „Evidenţa Populaţiei”. Rămâne de văzut şi cum!

Deputatul PDL de Hunedoara, care a vorbit timp de doi ani, în plenul Parlamentului, doar 32 de secunde, s-a mai remarcat de curând cu o iniţiativă legislativă care a stârnit hohote de râs. Viorel Arion a fost iniţiator unic al unei legi a parteneriatului civil, prin care se puteau oficializa concubinajul, dar şi convieţuirea între două persoane de acelaşi sex. Chiar şi Guvernul a fost împotrivă, motivând că singura relaţie de familie recunoscută de Codul Civil din România este căsătoria între persoane de sex diferit.

×