x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decapitarea disidentului Chirica, ultimul act

Decapitarea disidentului Chirica, ultimul act

de Marius Gîrlașiu    |    03 Apr 2017   •   09:01
Decapitarea disidentului Chirica, ultimul act
Sursa foto: Adrian CUBA/AGERPRES FOTO

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, unul dintre princi­palii contestatari ai liderului Liviu Dragnea, a fost exclus din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi, decizia fiind luată de Comitetul Executiv Judeţean al pesedişti­lor, ca urmare a hotărârii CEx-ului Naţional din 22 februarie. Edilul susţine că va contesta decizia, pe motiv că este nestatutară.

Mihai Chirica, pesedistul care a cerut public abrogarea Ordonanţei 13 şi demisia fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a rămas şi fără ultima funcţie deţinută în partid. Comitetul Executiv Judeţean al PSD a decis înlo­cuirea edilului din funcția de preşedinte executiv al filialei, ca urmare a unei directive venite de la Bucureşti. La votul pentru excluderea lui Chirica, din 114 membri, 110 au votat pentru, iar primarul Iaşiului s-a abţinut de la vot. Pe 22 februarie, Chirica şi-a pierdut funcţiile de conducere deţinute în partid, aceea de vicepreşe­dinte la nivel naţional şi preşe­dinte interimar al PSD Iaşi, fiind suspendat din toate funcţiile politice într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţi­onal, după criticile repetate la adresa lui Liviu Dragnea. Pesediştii au decis atunci ca edilul să rămână totuşi membru de partid, în caz contrar PSD pierzând controlul Iaşiului. „La Bucureşti mi s-a retras în februarie calitatea de şef al organizaţiei judeţene, dar şi cea de vicepreşedinte național. Însă, am revenit în funcţia de preşedinte executiv al filialei ieşene, în care am fost ales statutar la conferinţa jude­ţeană. Fusesem pus preşedinte de filială ca interimar, iar după ce s-a hotărât la Bucureşti să fiu dat jos, m-am întors pe vechiul post, de preşedinte executiv”, a explicat Chirica pentru news.ro. Totodată, el a acuzat că liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, preşedinte al Consiliului Judeţean, „va face un zero barat din filiala pe care o conduce”. În plus, Chirica susţine că decizia liderilor jude­ţeni încalcă statutul PSD. „Centrul poate decide doar în cazul funcţiilor în care numirea s-a făcut la nivel național, însă postul de preşedinte executiv eu l-am câştigat în urma unor alegeri în filială, deci Bucu­reştiul nu se poate amesteca”, a explicat Chirica. În replică, purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Vlad Ciobanu, susţine că liderii judeţeni ai PSD au întărit decizia luată la centru şi au votat pentru înlocu­irea lui Chirica din funcţia de preşe­dinte executiv şi înlocuirea aces­tuia cu sena­torul Victorel Lupu.

 

Nu uităm că există un secretar gene­ral adjunct acolo (Codrin Ştefănescu – n.r.) care face de râs şi partidul şi democraţia în partid şi toate celelalte lucruri în care s-a arătat a fi brusc paravanul domnului Dragnea. Mihai Chirica, primarul Iașiului

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica