x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizia finală a PSD va fi luată astăzi, în CEx

Decizia finală a PSD va fi luată astăzi, în CEx

de Ion Alexandru    |    15 Iun 2020   •   09:32
Decizia finală a PSD va fi luată astăzi, în CEx

Decizia finală a principalului partid de Opoziție, PSD, pentru prelungirea stării de alertă urmează să fie luată, astăzi, după ședința Comitetului Executiv. Purtătorul de cuvând al social-democraților, Lucian Romașcanu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că, aproape cert, PSD nu va vota prelungirea în forma actuală. Formațiunea propune o stare intermediară de 15 zile, redeschiderea bisericilor și a restaurantelor din interiorul hotelurilor, precum și interzicerea achizițiilor fără licitație.

„E necesară deschiderea spitalelor pentru populație, stoparea numirilor de coafeze pe funcții bănoase. Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine. (...) Este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar. Este posibilă instituirea stării de urgenţă la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite egal pe tot teritoriul României cazurile, îmbolnăvirile şi decesele”, a precizat Romașcanu.

Acesta a adăugat că toate achiziţiile publice trebuie să se facă transparent cu licitaţie. „Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament”, a precizat Romașcanu. 

×