x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Sănătății, despre redeschiderea școlilor: Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare

Ministrul Sănătății, despre redeschiderea școlilor: Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare

15 Ian 2021   •   18:41
Ministrul Sănătății, despre redeschiderea școlilor: Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescua anunțat vineri, că dacă un copil apare într-o anchetă epidemiologică va fi testat cu teste antigen. De asemenea, se lucrează la un ghid de bune practici, a precizat ministrul Voiculescu.

"Președintele a anunțat ieri că de pe 8 februarie vor fi redeschise școlile. Vor fi deschise școlile, desigur în anumite condiții de siguranță și în anumite condiții epidemiologice. Mai precis, dacă trendul rămâne acela pe care îl vedem astăzi, respectiv dacă lucrurile chiar se îmbunătățesc. Nu este o garanție, dar este o promisiune că dacă evoluția lucrurilor ne permite acest lucru, atunci e un obiectiv de a redeschide școlile.

Nu o vom face fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele: vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi. A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din acea școală sau lucrează în acea școală, va fi imediat testată cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă un copil într-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copii vor fi testați.

Vom avea și un ghid de bune practici pentru școli care să ne asigure că cele mai bune măsuri sunt luate încă de pe acum pentru începerea școlii pe 8 februarie și sigur toate celelalte măsuri care au fost luate până acum în școli, vor fi acum și mai strict supravegheate și încurajate de către autorități, vorbesc despre decalarea programului școlar, asigurarea distanțării, igiena mâinilor, purtarea măștilor etc.”, a declarat Vlad Voiculescu în cadrul unei conferințe de presă.

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 persoane (131.962 - personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 - personal din sistemul de învățământ universitar).

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu