x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decoraţie, palpitaţie, contradicţie, declaraţie/reparaţie, trepanaţie, transpiraţie, hoţie...

Decoraţie, palpitaţie, contradicţie, declaraţie/reparaţie, trepanaţie, transpiraţie, hoţie...

26 Oct 2009   •   00:00

Consemnăm declaraţii alea oamenilor politici, după decorarea lui Anghel Iordănescu, Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu, de către preşedintele Traian Băsescu.



Geoană: Băsescu a ajuns să răsplătească trădarea cu stele de generali
Mircea Geoană, la sala Sporturilor din Ploieşti: "Am ajuns să se dea răsplată, în schimbul trădării, stele de generali. Ruşine, domnule Băsescu, ruşine domnule Neculai Onţanu. Ruşine, domnule Gabriel Oprea. Ruşine domnule Iordănescu. Alţii luptă în Afganistan pentru aceste stele".


Oprea către Geoană: Mi-ar fi fost ruşine dacă aş fi atacat un om care mi-a stat alături
Fostul deputat PSD Gabriel Oprea afirmă că i-ar fi fost ruşine dacă ar fi rămas la conducerea MAI şi ar fi acceptat să numească în funcţii de conducere persoane care nu corespundeau standardelor morale sau dacă, aşa cum a făcut Mircea Geoană, ar fi atacat un om care i-a stat alături.
Într-o declaraţie transmisă, duminică, MEDIAFAX, Oprea i-a replicat astfel lui Mircea Geoană: "M-am simţit trădat atunci când am înţeles că oamenii în care am crezut sprijină numiri ce reprezintă ameninţări la siguranţa cetăţeanului. (...) Ruşine mi-ar fi fost dacă, aşa cum aţi făcut dumneavoastră, aş fi atacat un om care mi-a stat alături, umăr la umăr şi m-a sprijinit bărbăteşte în toate luptele politice. Ruşine mi-ar fi fost dacă aş fi lansat vreodată în spaţiul public atacuri la echipa din care am făcut parte, la colegiu, la PSD sau la preşedintele său".
El îi mai transmite preşedintelui PSD că, în ciuda modului "nejustificat şi nedrept" în care acesta a acţionat faţă de el, şi-a respectat principiile, verticalitatea şi cuvântul dat.
"Pentru unii, dreptatea are alte înţelesuri. îi respect pe toţi foştii colegi alături de care am muncit, alături de care am construit, pe toţi care au avut încredere în mine", adaugă Oprea.
El menţionează că va rămâne deputat independent şi susţine candidatura pentru funcţia de preşedinte a celui care "reprezintă singura soluţie responsabilă pentru România, ghidată doar de interesul naţional".
Oprea îi mai transmite lui Geoană să încerce, chiar şi pe perioada campaniei electorale, "să nu uite" de adevăr şi decenţă, "valori utile şi necesare chiar şi în politică".



Iliescu: Băsescu a înaintat în grad trei dezertori din PSD

'Domnul preşedinte Traian Băsescu a ţinut să marcheze intrarea sa în campania electorală cu o ceremonie de înălţare în grad a unor generali, printre care şi cei trei 'dezertori' din PSD - Onţanu, Oprea şi Iordănescu - ultimul, un 'nevinovat' într-ale politicii, dar dependent de Oprea. însă, comportarea de-a dreptul nedemnă a celor doi, este impardonabilă! Iar faptul că preşedintele se pretează la asemenea gesturi de 'onorare' prin grade militare a unor acte de trădare, vorbeşte, evident, despre structura de caracter a omului Traian Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, mai multe decrete de înaintare în grad, printre care se numără şi cele referitoare la deputatul Gabriel Oprea, senatorul Anghel Iordănescu şi primarul Neculai Onţanu', a afirmat fostul preşedinte într-un comentariu postat sâmbătă pe blogul personal.


Dragnea: Avansarea lui Onţanu de către Băsescu, la începutul campaniei, probabil din pură coincidenţă
Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu a avansat în grad mai mulţi ofiţeri, printre care şi pe Nicolae Onţanu, la începutul campaniei electorale, probabil din "pură coincidenţă" şi pentru "servicii în slujba ţării".
"Este vorba de recunoaşterea unor merite pentru nişte ofiţeri care au muncit în slujba ţării. Porbabil că este o pură coincidenţă pentru că chiar acum în startul campanieie electorale, unii ofiţeri au fost avansaţi în grad, printre care şi domnul Onţanu. Probabil se referă la servicii în slujba ţării", a spus Dragnea

×
Subiecte în articol: politic