x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demers PD - Premierul, chemat in Parlament

Demers PD - Premierul, chemat in Parlament

de Jurnalul National    |    13 Aug 2007   •   00:00
Demers PD - Premierul, chemat in Parlament

PD ii cere premierului Tăriceanu să prezinte in Parlament, in sesiunea de toamnă, un raport asupra cheltuirii banilor din sănătate, iar ministrului Sănătăţii i se solicită să explice cum au fost plătite sumele pentru programul naţional de sănătate.

Liderul deputaţilor PD, Cristian Rădulescu (foto), a declarat ieri că acest program naţional este finanţat din sumele obţinute din taxa de viciu, ale căror destinaţii nu pot fi controlate de Parlament, nefiind incluse in bugetul naţional. Potrivit deputatului democrat, PD va iniţia o propunere de lege prin care să se precizeze că sumele din taxa pe viciu, precum şi destinaţia acestora, sunt prevăzute in bugetul naţional, astfel incăt Parlamentul să le poată controla destinaţiile. Rădulescu a mai susţinut că programul naţional de sănătate ii foloseşte doar "narcisismului lui Eugen Nicolăescu, care vrea să işi vadă semnătura pe milioanele de scrisori trimise cetăţenilor".

In replică, ministrul Nicolăescu a arătat că declaraţia PD privind programul de sănătate confirmă atitudinea "imorală, demagogică şi necinstită" de care au dat dovadă democraţii şi in problema majorării pensiilor.

×
Subiecte în articol: politic