x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul Olosz Gergely, cercetat de DNA

Deputatul Olosz Gergely, cercetat de DNA

12 Apr 2011   •   15:02

Deputatul UDMR de Covasna, Olosz Gergely, este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu două firme private. În replică, deputatul susţine că nu există vreun temei care să justifice acest demers. Un cotidian de limbă maghiară a publicat informaţiile potrivit cărora Olosz Gergely, în calitate de preşedinte al ANRE, ar fi intervenit pentru ca o firmă din România să primească licenţă pentru comercializarea de energie.

"Aceste informaţii publicate sunt mincinoase şi calomnioase. Nu există un asemenea dosar, nu am fost niciodată învinuit pentru luare de mită şi nu am comis niciodată asemenea fapte. Informaţiile sunt pure invenţii, care nu au nicio acoperire în realitate”, a spus deputatul. Cu toate acestea, Olosz Gergely a confirmat că este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă între două firme private.

Deputatul a primit pe 25 februarie o citaţie pentru a se prezenta la DNA şi ulterior a mers la sediul instituţiei dar nu a dorit să ofere mai multe detalii despre acest caz. "Acuzaţia o consider ridicolă, nu există vreun temei care să justifice cercetarea mea, nu am făcut nimic”, a declarat Olosz Gergely, precizănd că, în ultimii ani, mai multe instituţii de control au făcut verfificări în ceea ce îl priveşte şI de fiecare dată au găsit totul în regulă.

×