x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dezvăluiri ȘOCANTE despre pensiile speciale. Olguța Vasilescu: „Este adevărat că 100 000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând”

Dezvăluiri ȘOCANTE despre pensiile speciale. Olguța Vasilescu: „Este adevărat că 100 000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând”

09 Iul 2017   •   22:30
Dezvăluiri ȘOCANTE despre pensiile speciale. Olguța Vasilescu: „Este adevărat că 100 000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând”

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a confirmat datele furnizate de INS conform cărora 100 000 de pensii speciale sunt echivalente cu patru milioane de pensii ale românilor de rând. Ministrul spune că a cerut întreaga bază de dată de la instituții pentru a putea vedea ce modificări pot fi făcute.

"Este adevărat că 100 000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând. Date foarte clare vom putea avea în perioada următoare, după ce le strângem de la instituții. Deocamdată aceste informații au fost date de Institutul Național de Statistică," a spus Olguța Vasilescu la România TV. 

Ministrul Muncii a refuzat însă să spună dacă vor fi luate măsuri în acest ses, dar admite că sunt o mulțime de inechități în pensiile românilor. Tocmai de aceea bazele de date cu modul de calcul pentru pensii ar putea furniza răspunsuri privind modificări ulterioare. 

"Au fost făcute foarte multe modificări la legea pensiilor în ultimii ani. Sunt unii care au ieșit la pensie într-un an cu o pensie mai mare decât altul care a ieșit cu un an mai târziu. Sigur că noi vrem să avem toată baza de date tocmai pentru a putea corecta sistemul. Altfel, nu putem vorbi despre o lege corectă. Cerem toată baza de date să vedem când s-a ieșit la pensie, cum s-a calculat pensia la vremea respectivă, de ce așa. Nu se poate ca unii care au 15 ani de contribuție la sistemul de pensii, față de alții care nu au cotizat deloc să aibă pensii identice. Acolo este o nedreptate care trebuie corectată. Vrem să știm exact pe ce ne-am așezat și să vedem ce putem face," a mai spus Olguța Vasilescu.

×
Subiecte în articol: lia olguta vasilescu pensii speciale