x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaconescu: "M-am înscris în cursa pentru conducerea partidului"

Diaconescu: "M-am înscris în cursa pentru conducerea partidului"

24 Ian 2010   •   00:00
Diaconescu: "M-am înscris în cursa pentru conducerea partidului"

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, astăzi, că s-a înscris în cursa pentru conducerea partidului, fără a oferi o motivare pentru această decizie. "Da. Da şi atât. Nu spun decât «da»", a spus Diaconescu întrebat dacă s-a înscris în cursa pentru conducerea PSD şi care sunt motivaţiile acestei decizii.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că va candida la preşedinţia PSD indiferent dacă şi Cristian Diaconescu îşi va anunţa candidatura pentru această funcţie, el subliniind că decizia sa de a intra în competiţie este definitivă.

Diaconescu declara anterior comentând candidatura lui Miron Mitrea la preşedinţia PSD, că, într-un partid democrat, orice candidatură este binevenită, importante fiind modul în care se reuşeşte obţinerea sprijinului colegilor şi aplicarea politicilor de stânga.

"Fiecare e liber să candideze", spunea, preşedintele PSD Mircea Geoană, înainte ca Diaconescu să-şi confirme candidatura.

Recent, Cristian Diaconescu a declarat că ar putea să îşi asume candidatura la preşedinţia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci dacă analiza internă va releva necesitatea unei schimbări pentru modernizarea acestei formaţiuni politice.

"Eu, ca politician sunt gata să mi-o asum (candidatura- n.r.), dar o astfel de asumare presupune că numai candidatura pentru preşedinţia partidului este importantă în acest partid. Presupune o analiză din care să rezulte necesitatea unei schimbări în ceea ce priveşte formula de conducere din care fac şi eu parte. Dacă actuala formulă de conducere trebuie schimbată pentru un scop anume şi nu pentru a face loc altora este în regulă. Altfel intrăm în jocul de oligarhie", a afirmat Diaconescu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic