x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diana Șoșoacă AMENDATĂ pentru afirmații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

Diana Șoșoacă AMENDATĂ pentru afirmații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

12 Ian 2022   •   15:00
Diana Șoșoacă AMENDATĂ pentru afirmații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a fost amendată contravențional cu 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Aceasta a făcut afirmații discriminatorii la adresa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

"Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat următoarea hotărâre: afirmaţiile: "de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină", "vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale", "nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie", "trădătorii nu au ce căuta în România" constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Se sancţionează autorul declaraţiei, doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana, cu amendă contravenţională de 5.000 de lei", arată CNCD.

Totodată, și Mihail Neamțu a fost sancționat cu avertisment pentru același motiv. 
"Afirmaţiile: 'vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine', 'mă simt reprezentat ca român de cel care vorbeşte corect română', 'sper că ştii limba română corect, este totuşi o condiţie pentru a fi român' constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000", informează CNCD.

×