x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diana Șoșoacă, implicată într-un nou SCANDAL. Poliția a fost chemată la Senat

Diana Șoșoacă, implicată într-un nou SCANDAL. Poliția a fost chemată la Senat

22 Noi 2021   •   16:22
Diana Șoșoacă, implicată într-un nou SCANDAL. Poliția a fost chemată la Senat
Sursa foto: Lucian Alecu

Poliția a ajuns la Senat după ce a fost chemată de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc. Ea a reclamat-o pe Diana Șoșoacă pentru că a refuzat să poartă masca e protecție, întrucât aceasta folosește o mască transparentă, din plastic. 

”Sunt președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Vă cer, respectuos, să instituim, în Parlamentul României, domnia legii. Vă rog ca, potrivit regulamentului Senatului, chestorii să pună în aplicarea Legea 55 și Ordinul 2282 din 22 octombrie 2021, care spune, foarte clar, că se instituie obligativitatea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în toate spațiile publice, închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Vă rog, doamna președinte, să puneți în practică regulamentul și să cereți colegilor noștri să respecte legea”, a spus aceasta.

La solicitarea senatoarei PNL a răspuns Alina Gorghiu. ”Vă mulțumesc, doamna președinte Pauliuc, aveți dreptate, cât conduc eu ședința nu voi accepta ca-n sala de plen să existe senatori care să nu respecte legea, să nu poarte mască”. 

Și a insistat asupra chestorilor. ”Să știți că mi-ar fi de foarte mare ajutor să-mi spuneți dacă mai e cineva fără mască în afară de doamna Ivanovici-Șoșoacă. Când spunem că respectăm cu toții legea, cu toții suntem obligați să cunoaștem aceeași lege și orice fel de altfel de sunet nu-l permit decât când vă dau cuvântul. Cine nu va respecta legea nu va lua cuvântul cât timp eu conduc ședința” a mai afirmat. Alina Gorghiu. 

Nicoleta Pauliuc a sunat la numărul de urgență 112 în timp ce lua cuvântul în plen. ”Dați-mi voie, dragi colegi, să apelez la instituțiile statului, pentru că, prin astfel de atitudini, instigați la nerespectarea legii”.

Alina Gorghiu a susținut-o.”Este un gest pe care eu îl aplaud la scenă deschisă. A ne lăsa călcați în picioare de fiecare dată de un personaj care nu respectă legea înseamnă că nu respectăm instituția”.

 

×