x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diaspora mânioasă, lăsată fără dirijor la miting

Diaspora mânioasă, lăsată fără dirijor la miting

de Monica Stoica1    |    09 Aug 2018   •   11:17
Diaspora mânioasă, lăsată fără dirijor la miting

Viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, critică atitudinea lui Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care a anunţat că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august. Bădulescu spune că Emanuel Cioacă a dus „în derizoriu autorităţile”.

“Este o atitudine neserioasă (cea a preşedintelui Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, n.r.), (...) s-a jucat cu o chestiune de o asemenea importanţă, şi-a dorit escaladarea în spaţiul public a unei astfel de situaţii. (...) Nu şi-a dorit decât să ducă în derizoriu autorităţile care au tratat cu atenţie solicitarea dumnealui, motiv pentru care aţi văzut public care este poziţia dumnealui în acest moment”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu. Viceprimarul continuă cu mustrările, reproşându-i preşedintelui FRP că a avut o atitudine inconştientă, după ce s-a degrevat de organizarea protestului din 10 august. “În acest moment dumnealui nu a făcut nimic altceva decât să spună că nu îşi asumă şi nu este organizatorul acţiunii de protest, manifestaţiei din 10 august. Dumnealui practic nu mai are nicio răspundere în cazul în care s-ar ajunge la alte situaţii. Grav este că ne jucăm cu astfel de acţiuni şi cu astfel de atitudini inconştiente ale unor oameni care nu au nimic de-a face cu buna credinţă, ci se joacă cu valori precum viclenia şi nimic altceva decât să aducă la nivelul comunităţii în care lansează astfel de acţiuni lucruri care nu fac bine nimănui”, a spus vicepremierul PSD al capitalei, adăugând că până în prezent protestul din Piaţa Victoriei nu a fost asumat oficial de nimeni. Emanuel Cioacă a anunţat, marţi, că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, motivul fiind că nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a afirmat că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator.

Între timp, Ovidiu Grosu, cel care s-a autodenumit „adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august” şi i-a îmboldit pe protestatari să recurgă la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică.

 

×