x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Din 15 mai, cu măști în spații publice închise și “într-o nouă normalitate”

Din 15 mai, cu măști în spații publice închise și “într-o nouă normalitate”

de Ion Alexandru    |    23 Apr 2020   •   10:07
Din 15 mai, cu măști în spații publice închise și “într-o nouă normalitate”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că a decis că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spații publice închise și când folosește transportul în comun. Iohannis și-a început declarația de presă, purtând chiar el mască chirurgicală, precizând că “aşa vom arăta după 15 mai”, după care și-a dat-o jos.

Șeful statului a reiterat, astfel, pentru a doua oară în cursul acestei săptămâni, că urmează măsuri de relaxare. Dar nu oricum. “Să nu ne imaginăm că totul revine la normal, în 15 mai. Unele restricții vor dispărea, multe altele, din păcate, vor rămâne în picioare și, pas cu pas, după un calendar care ține de evoluția cazurilor de COVID-19, vom încerca să intrăm în ceea ce se numește o nouă normalitate. Fiindcă, din păcate, specialiștii, experții, medicii ne spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să găsim o modalitate de trai cu acest virus, cu această epidemie”.

Klaus Iohannis a adăugat că, pe măsură ce interdicțiile impuse de autorități “vor fi luate înapoi”, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare pentru toți. “În mod special, însă, pentru categoriile cele mai vulnerabile, cei cu alte afecțiuni vor trebui să aibă mult mai multă grijă de ei”, a precizat Iohannis. Acesta a afirmat că obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise sau în mijloacele de transport în comun va fi ridicată, cel mai probabil, în cursul anului 2021.

Decretul prezidențial privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României expiră peste trei săptămâni.

 

 

×