x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Din „minunile” electorale: Peste 13.000 de cetățeni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orașul Galați!

Din „minunile” electorale: Peste 13.000 de cetățeni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orașul Galați!

25 Sep 2020   •   20:08
Din „minunile” electorale: Peste 13.000 de cetățeni cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orașul Galați!
Sursa foto: Victor Stroe

Peste 13.000 de persoane cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orașul Galați. Este vorba despre cetățeni din Republica Moldova care au și cetățenie română și care pot vota duminică, la alegerile locale din România.

Conform datelor oficiale, la patru adrese din orașul Galați, deținute de trei gălățeni, locuiesc peste 13.000 de persoane cu dublă cetățenie. Sunt cetățeni din Republica Moldova care au nevoie de un domiciliu în România pentru a obține documente de identitate românești și pentru a călători în Uniunea Europeană.

Cele mai multe persoane sunt la două adrese deținute de același gălățean. Acolo se află peste 8.000 de persoane care, teoretic, ar putea vota la alegerile locale de duminică. În ultimii ani, o singură persoană care apare cu domiciliul la una dintre adresele menționate a votat în Galați. În oraș mai există și alte adrese cu situații asemănătoare.

„Este un bărbat din Galați, care, la două adrese unde deține proprietăți, are luate în spațiu 8.531 persoane cu dublă cetăţenie, română și moldovenească. El este pe primul loc. Pe locul 2, este un gălățean care găzduiește cu forme legale 2.719 persoane cu dublă cetățenie. Pe locul 3 se situează un gălățean cu 1.816 persoane luate în spațiu. În total, în Galați sunt înregistrați peste 17.500 cetățeni moldoveni, care au și cetățenie română și, implicit, drept de vot la alegerile de duminică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul SPCLEP Galați, Silviu Bacalum.

Adresele la care locuiesc mii de persoane sunt arondate unor secții de votare. Acolo se prezintă foarte puține votanți indiferent de tipul alegerilor: locale, parlamentare, europarlamenare sau prezidențiale.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: minunile electorale