x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dinescu: "E cam târziu ca doamna Băsescu să reacţioneze, scrisoarea e propagandă în favoarea soţului"

Dinescu: "E cam târziu ca doamna Băsescu să reacţioneze, scrisoarea e propagandă în favoarea soţului"

02 Dec 2009   •   00:00

Mircea Dinescu a declarat, după ce Maria Băsescu a apreciat într-o scrisoare că ar trebui să-şi ceară scuze copiilor ei pentru afirmaţiile conform cărora Traian Băsescu ar fi lovit-o, că e cam târziu pentru o reacţie din partea acesteia, considerând scrisoarea drept "propagandă" în favoarea soţului.



Soţia şefului statului, Maria Băsescu, susţine, într-o scrisoare deschisă, că pentru "afirmaţiile mincinoase" conform cărora soţul său ar fi lovit-o, Mircea Dinescu este dator să-şi ceară scuze în faţa copiilor ei.

"Mie mi-a fost milă de doamna Maria Băsescu în toţi aceşti ani în care a fost pusă în situaţii penibile, ca soţie nu a unui preşedinte, ci a unui bărbat din România (...) care iese pe scenă, în public, şi jigneşte o colegă de partid şi o trimite pe şoseaua de centură, care i se adresează unei jurnaliste vulgar (...), care îi spune unei jurnaliste «ţigancă împuţită». Demnitatea rănită a doamnei Băsescu atunci trebuia să reacţioneze, nu acum. E cam târziu. (...) Această poveste devine o poveste de propagandă în favoarea soţului, mai mult decât o chestie omenească. Tot ce a învăţat în port acolo (Traian Băsescu, n.r.) a scos la lumină ", a declarat Mircea Dinescu, citat de Medifax.

De asemenea, Dinescu a precizat că Maria Băsescu trebuia să reacţioneze mai demult."Doamna Băsescu nu a reacţionat nici când a fost pusă în situaţii penibile în folclorul care s-a creat în jurul doamnei Udrea. (...) Nu am văzut o reacţie, deşi toată presa scria, apăruseră bancuri. (...) Nu mi se pare o demintate rănită, ci un prilej de a-l ajuta pe soţul său", a mai spus Dinescu.

Cu privire la scuzele pe care Maria Băsescu i-a cerut să le prezinte copiilor ei, Dinescu a precizat: "Nu am de ce să le cer scuze copiilor. Par nişte copii fericiţi". (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic