x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dispută la PSD, în spatele ușilor închise, pe tema amânării alegerilor locale

Dispută la PSD, în spatele ușilor închise, pe tema amânării alegerilor locale

de Ion Alexandru    |    23 Iul 2020   •   10:23
Dispută la PSD, în spatele ușilor închise, pe tema amânării alegerilor locale

O parte a conducerilor organizațiilor județene ale PSD au avut, ieri, o ședință informală cu liderul interimar Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre alegerile locale și despre congresul pentru alegerea noului președinte al formațiunii. Potrivit unor surse, discuțiile au fost relativ aprinse, existând două curente de opinie cu viziuni total diferite pe marginea subiectului amânării alegerilor locale.

Astfel, Marcel Ciolacu nu ar avea nimic împotrivă dacă scrutinul, stabilit prin lege pentru data de 27 septembrie, ar fi amânat până în primăvara anului viitor, având în vedere evoluția epidemiologică generată de pandemia de COVID19. O parte dintre liderii județeni convocați nu agreează o astfel de idee, spunând că există riscul ca foarte mulți primari social-democrați să migreze către PNL.

În replică, Ciolacu ar fi precizat că, cu cât alegerile se organizează mai târziu, cu atât PNL scade mai mult în sondaje.

„PSD este cel mai mare partid din România și este pregătit pentru câștigarea alegerilor, indiferent când se vor desfășura acestea. Este obligația Guvernului să gestioneze lucrurile și să anunțe dacă este sau nu în regulă să se desfășoare aceste alegeri pe 27 septembrie. PSD este pe un trend crescător”, ar fi precizat liderul interimatr al PSD. Acesta și-ar dori, de asemenea, organizarea cât mai grabnică a alegerilor interne din partid, pentru ca echipa și deciziile sale să capete legitimitatea absolută.

×