x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea l-a scos pe Iliescu din Biroul Permanent Naţional al PSD

Dragnea l-a scos pe Iliescu din Biroul Permanent Naţional al PSD

19 Oct 2015   •   19:07
Dragnea l-a scos pe Iliescu din Biroul Permanent Naţional al PSD

Preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu, nu mai face parte din noua structură a Biroului Permanent Naţional al PSD, a precizat, luni, liderul formaţiunii, Liviu Dragnea.

"În Biroul Permanent Naţional domnul Iliescu nu este membru. Membri sunt cei care au fost aleşi la Congres în BPN. În schimb, domnul preşedinte Iliescu poate participa la orice structură de conducere a acestui partid, la orice structură. Cred că era o greşeală - am şi vorbit cu domnia sa acum o săptămână - era o greşeală să îl menţinem pe domnul Iliescu în Biroul Permanent Naţional. Preşedintele de onoare nu poate sta într-o structură executivă. Preşedinte de onoare este un om care a fondat acest partid, care primeşte respectul partidului, dar care nu participă efectiv la structurile executive de conducere ale partidului. Poate să vină oricând, la orice dezbatere, la orice structură de conducere, să transmită ceea ce simte că trebuie să transmită", a explicat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă, la finalul BPN al PSD.

Potrivit preşedintelui PSD, era necesar ca Ion Iliescu să fie scos din "acest formalism".

Întrebat în conferinţa de presă despre prezenţa la şedinţa BPN a liderului PSD Vrancea, Marian Oprişan, Dragnea a spus că acesta a fost invitat ca reprezentant al aleşilor locali, "fiind preşedintele UNCJR-ului".

"Astăzi s-a discutat, printre altele, şi despre un proiect de lege privind statutul funcţionarilor publici. Nu s-a intrat în amănunte, dar eu am lăsat un proiect de modificare a acestei legi, la minister, înainte să plec. Cred că este finalizat şi vom decide în zilele următoare pe ce formă merge - dacă va deveni un proiect de lege care să plece de la Guvern sau o iniţiativă care să plece din Parlament. Şi, teoretic, Marian Oprişan trebuie să participe la multe şedinţe ale BPN, şi poate nu numai dumnealui, din partea aleşilor locali, pentru că nu vrem să rupem această legătură cu aleşii noştri locali", a explicat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD şi-a exprimat speranţa ca preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, să fie prezent la cât mai multe astfel de reuniuni. "Nu vine de astăzi sau de ieri, vine de la începuturi, de când am format alianţa de centru-stânga. Îmi doresc ca domnul Gabriel Oprea să vină la şedinţele BPN-ului ca partener loial şi corect al PSD", a spus Dragnea.

Totodată, el şi-a exprimat speranţa ca PSD şi UNPR, două partide de stânga, să ajungă într-o perioadă rezonabilă de timp la o negociere finală care să ducă la semnarea unui protocol în vederea unei participări în comun în alegerile de anul viitor. AGERPRES/ 

×