x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea şi Ponta „s-au luat” de la Cabernet Sauvignon

Dragnea şi Ponta „s-au luat” de la Cabernet Sauvignon

de Marius Gîrlașiu    |    04 Apr 2017   •   08:50
Dragnea şi Ponta „s-au luat” de la Cabernet Sauvignon
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Atacurile neîntrerupte lansate de Victor Ponta l-au făcut pe Liviu Dragnea să ia în calcul excluderea acestuia din PSD. Deocamdată, liderul social-democrat susţine că „unii din PSD” cer tot mai insistent „decapitarea” fostului premier, însă el încearcă să-i oprească. Nervozitatea lui Dragnea a crescut după ce Ponta a scris pe Facebook despre sticlele de vin Opus One pe care liderul PSD i le-ar fi dăruit generalului SRI Florian Coldea.

„Mă duc să îmi primesc «plata» de la Băsescu, Soros şi SRI! Încep cu SRI, că acolo sigur au mai rămas din sticlele de vin «Opus One» pe care le ducea «prietenul» Liviu pentru prietenul lui Florin (generalul Florian Coldea – n.r.)”, este postarea prin care Victor Ponta a stârnit furia lui Liviu Dragnea. Drept răspuns, şeful PSD a vorbit pentru prima dată explicit despre o posibilă excludere din partid a fostului premier. Abil din fire, Dragnea a pus totul pe seama unor lideri PSD care n-ar mai suporta deloc ieşirile lui Ponta şi ar face presiuni pentru pedepsirea disidentului. „În partid sunt tot mai mulţi oameni nervoşi pe această atitudine. Unii au început să iasă. Eu încerc să-i opresc pe cât mai mulţi să nu reacţioneze public, pentru că avem alte lucruri de făcut”, a fost replica subtilă ţintită de Dragnea. Şeful PSD a mai spus că „unii din PSD” i-au cerut deja să treacă la sancţiuni, însă el personal i-a rupt demisia în alb fostului premier.

Printre cei care s-au pronunţat până acum pentru excluderea lui Victor Ponta se numără Horia Nasra (PSD Cluj), Claudiu Manda (lider PSD Dolj) sau Dumitru Buzatu (lider PSD Vaslui).

„Statul la pândă şi speranţa unei reveniri ronţăite în prima linie a PSD nu vă fac cinste, domnule Victor Ponta. PSD-ul de mâine este partidul altei generaţii, mai curate, mai apropiată valorilor cu adevărat de stânga”, a scris liderul PSD Cluj într-o scrisoare adresată fostului premier. Cât despre sticlele de vin Opus One care ar fi fost băute în compania generalului Coldea, Dragnea s-a limitat să spună ironic că nu este „nici fin, nici naş” cu fostul nr. 2 din SRI, iar afirmaţiile lui Ponta au „o importanţă planetară”. Situaţia lui Ponta, considerat mai nou „singura problemă” care mai există în PSD, ar putea fi dezbătută mâine în Comitetul Executiv al pesediştilor de la Sinaia. Surse politice susţin că planul lui Ponta ar fi acela de a continua atacurile sub centură pentru a forţa excluderea sa din PSD. Având în vedere capitatul de imagine şi simpatia de care încă se mai bucură fostul premier, Dragnea evită însă o soluţie brutală care i-ar şubrezi indirect credibilitatea. „Cine vrea să rămână în partid rămâne, cine nu, nu, e simplu”, a recunoscut şeful PSD.

Se aşteaptă decizia CCR

Astăzi este aşteptată decizia Curţii Constituţionale în legă­tură cu Legea 90/2001 care le interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern. CCR a amânat până acum de două ori un verdict, preşedintele Valer Dorneanu explicând că speţa ridică o problemă de „apreciere politică”. „Ceea ce s-a întâmplat este istorie. Obiec­tivul meu nu mai este să fiu prim-ministru. Obiectivul meu este să gestionez, atât cât pot, conducerea Camerei şi condu­cerea Parlamentului împreună cu Călin Popescu Tăriceanu şi să sprijin cu toată puterea mea acţiunea guvernamentală indiferent ce va spune CCR”, a spus Dragnea.

 

Eu nu am mai spus nimic despre Dragnea, dar când el minte cu neruşinare despre mine ca să ascundă dezastrul pe care îl face în PSD şi în Guvern, nu am cum să las lucrurile aşa! Doar răspund la nişte acuzaţii laşe şi aberante! Victor Ponta, deputat PSD

 

2.000 de lei costă cea mai ieftină sticlă de vin Opus One potrivit site-urilor de profil de pe internet.

×