x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dușa, despre Iohannis: Un om cu o experiență deosebită în administrație, prezența dânsului în Guvern, una de bun augur

Dușa, despre Iohannis: Un om cu o experiență deosebită în administrație, prezența dânsului în Guvern, una de bun augur

de Agerpres    |    07 Feb 2014   •   21:54
Dușa, despre Iohannis: Un om cu o experiență deosebită în administrație, prezența dânsului în Guvern, una de bun augur
Sursa foto: Dușa, despre Iohannis: Un om cu o experiență deosebită în administrație, prezența dânsului în Guvern, una de bun augur

Ministrul Apărării Naționale, social-democratul Mircea Dușa, a declarat vineri seara, la Toplița, că prezența lui Klaus Iohannis în Guvern este una de bun augur, apreciind experiența deosebită în administrație a primarului Sibiului.

'Sigur, domnul Iohannis este un om cu o experiență deosebită în administrație, este un om care a dovedit, în funcția de primar al Sibiului, că este un om de administrație deosebit și cred că prezența dânsului în Guvern este una de bun augur', a declarat Mircea Dușa.
Ministrul Apărării Naționale a precizat că persoanele care au fost propuse de PNL în forurile de conducere sunt 'apreciate' și rămâne ca primul ministru să analizeze dacă propunerile pe care PNL le-a făcut sunt agreate și să facă procedurile legale vizavi de numirea în funcție.
Mircea Dușa a adăugat, însă, că este nevoie de un vot de încredere al Parlamentului pentru ocuparea de către Klaus Iohannis a funcției de vicepremier, întrucât este vorba de schimbarea structurii Executivului. 'Cred că schimbarea unui vicepremier care avea o anumită atribuție, cea de ministru al Finanțelor, cu un vicepremier cu altă atribuție (...) se duce în zona structurii guvernamentale și atunci, în conformitate cu prevederile Constituției, trebuie să se ceară și un vot de încredere al Parlamentului. E de discutat, (...) aștept ca primul ministru să-și exprime punctul de vedere și să fie analizate aceste aspecte, dacă ele duc spre un vot de încredere al Parlamentului sau nu există o asemenea interdicție în Constituție. Dar eu îmi amintesc că articolul 85 din Constituție prevede că atunci când se schimbă structura guvernamentală sau cea politică, înainte de a fi semnate decretele și a fi depus jurământul în fața președintelui, trebuie să se obțină votul Parlamentului', a declarat Mircea Dușa.

Întrebat dacă au existat discuții legate de o eventuală rocadă între PNL și PSD, privind Ministerele Apărării și de Interne, Dușa a afirmat: ' Nu am avut o asemenea discuție și nu comentez ceea ce se vehiculează pe surse'.

Mircea Dușa a participat la Toplița, în circumscripția sa electorală, la o întâlnire cu primarii și directorii de școli din zona de nord a județului Harghita, referitoare la problemele cu care se confruntă sistemul de educație. La discuții a luat parte și ministrul Educației, Remus Pricopie, care nu a făcut, însă, declarații de presă.

×