x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică EBa ştie de la tăticu’ ce nu ştie o ţară: Salariile şi pensiile vor fi sigur tăiate

EBa ştie de la tăticu’ ce nu ştie o ţară: Salariile şi pensiile vor fi sigur tăiate

de Gabriela Antoniu    |    19 Mai 2010   •   00:00
EBa ştie de la tăticu’ ce nu ştie o ţară: Salariile şi pensiile vor fi sigur tăiate
Sursa foto: Dominique Faget/AFP

Mezina prezidenţială, europarlamentara Elena Băsescu ştie ce nu ştie o ţară întreagă şi o spune cât se poate de oficial în Parlamentul European: salariile şi pensiile vor fi tăiate, în ciuda protestelor şi a invitaţiilor la negocieri făcute de sindicate.

"În contextul crizei economice şi financiare mondiale, Guvernul ţării mele a fost nevoit să reducă salariile bugetarilor, pensiile, ajutorul de şomaj şi să taie subvenţiile", a spus fiica cea mică a preşedintelui Băsescu la Bruxelles. EBa vorbit şi despre achiziţiile publice, susţinând că  Guvernul României a modificat deja Legea achiziţiilor publice, după consultările cu FMI, actul normativ urmând să intre în vigoare la începutul lunii viitoare.

"Având în vedere aceste măsuri deosebit de dure pentru a se asigura cheltuirea corectă şi eficientă a banului public, este nevoie ca achiziţiile publice să se facă în modul cel mai transparent posibil. De asemenea, trebuie încurajată utilizarea sistemelor electronice de licitaţii care duc la eliminarea corupţiei şi a fraudei din sistemul achiziţiilor publice. Procedurile birocratice existente, regimul juridic confuz şi complicat, precum şi necesitatea clarificării căilor de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţii au dus la blocarea derulării unor contracte importante. În urma consultărilor cu FMI Guvernul României a modificat Legea achiziţiilor publice, aceasta urmând să intre în vigoare până la 1 iunie", a mai spus Elena Băsescu.

×
Subiecte în articol: politic