x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Băsescu: "Tata are tot dreptul"

Elena Băsescu: "Tata are tot dreptul"

de Dana Piciu    |    31 Aug 2007   •   00:00
Elena Băsescu: "Tata are tot dreptul"
Sursa foto: Florin Gheorghe/

Liberalii şi democraţii s-au intersectat ieri la Costineşti cu prilejul Şcolii de vară a tinerilor din PNL, respectiv a femeilor din PD. La ultima a fost prezentă şi Elena Băsescu, care a vorbit despre relaţia proastă a tatălui ei cu presa şi moţiunea PSD. Â


Liberalii şi democraţii s-au intersectat ieri la Costineşti cu prilejul Şcolii de vară a tinerilor din PNL, respectiv a femeilor din PD, o temă comună fiind anunţată moţiune de cenzură a PSD.


Aflat ieri la Şcoala de vară a tinerilor liberali de la Costineşti, ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a făcut pronosticuri legate de moţiunea de cenzură anunţată de PSD. Meleşcanu a precizat că pentru PSD există doar două perspective: "Ori se face de rahat, ori intră in rahat". Prima variantă este posibilă in cazul in care PSD nu va depune moţiunea, iar a doua in cazul in care moţiunea va trece, pentru că ar urma să ajungă la măna preşedintelui Băsescu, care, "intrebat dacă il va numi pe Mircea Goană premier, a răspuns «hă-hă-hă»". In ce priveşte candidaţii PNL pentru Parlamentul European, Meleşcanu a spus că aceştia trebuie să reconfirme pănă la sfărşitul acestei săptămăni dacă mai sunt interesaţi să ocupe aceste locuri. Măsura a fost luată după ce au apărut in presă informaţii cum că Răzvan Ungureanu, cap de listă, are de gănd să se retragă. Meleşcanu a arătat că conducerea PNL nu a primit pănă acum de la fostul ministru de Externe nici un fel de semnal că s-ar fi răzgăndit in privinţa candidaturii. "Prezenţa unor nume de candidaţi ca Ungureanu, Adrian Cioroianu, Adina Vălean, Ovidiu Silaghi sunt benefice pentru noi, pentru că dau forţă listei, cu condiţia ca şi ei să mai dorească aceste locuri. De exemplu, Adrian Cioroianu, fiind ministru, dacă rămăne pe listă, trebuie să accepte ideea că va pleca din această funcţie", a spus Meleşcanu.


"TATA ARE DREPTUL". In partea cealaltă, la Şcoala de vară a femeilor democrate, printre invitaţi s-a aflat şi Elena, fata cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, care a sosit ieri-dimineaţă la Costineşti. Imbrăcată intr-o elegantă ţinută neagră, Elena Băsescu a fost preluată de europarlamentarele Roberta Anastase şi Monica Iacob Ridzi. Intrarea Elenei Băsescu in sala unde se desfăşoară dezbaterile nu a smuls decăt două-trei aplauze timide, spre deosebire de tatăl său, care, cănd a venit marţi la şcoala de vară a democratelor, a stărnit ropote de aplauze. Elena Băsescu a fost de părere că tatăl său, avănd o experienţă indelungată in politică, are tot dreptul să se comporte uneori neprietenos cu reprezentanţii presei. "Tata are dreptul să aibă relaţia cu presa pe care o are. Tata are dreptul, pentru că au trecut nişte ani, au fost nişte conflicte, dar nu este şi dreptul meu", a spus Elena Băsescu. Fata cea mică a şefului statului a promis insă că relaţia pe care işi propune să o aibă cu jurnaliştii va fi una bună, in perspectiva carierei sale politice.


CANDIDATURĂ. Ea a anunţat că in septembrie, la următoarele alegeri din Organizaţia de Tineret a PD, va candida pentru o funcţie, fără a da amănunte. Intrebată care sunt avantajele femeilor in politică, Elena Băsescu a răspuns că, din punctul său de vedere, politicienele sunt mult mai democrate decăt colegii lor, pun mai mult suflet şi sunt mai ambiţioase. Ea a atacat şi subiectul moţiunii de cenzură anunţate de PSD, susţinănd aproape acelaşi punct de vedere ca şi tatăl său. "O moţiune de cenzură depusă nu este şi o moţiune trecută. Este un instrument de şantaj. Oricum, este singurul prilej de declanşare a alegerilor anticipate, iar ei (PSD - n.r.) nu au nici un interes pentru anticipate", a declarat Elena Băsescu.

×
Subiecte în articol: basescu politic dreptul elena