x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Eşec la consultări: Majoritatea merge cu Iohannis

Eşec la consultări: Majoritatea merge cu Iohannis

20 Oct 2009   •   00:00

Patru din cele cinci partide politice parlamentare i-au comunicat astăzi premierului desemnat, Lucian Croitoru, că nu va beneficia de susţinerea lor în legislativ la validarea sa şi că ar fi mai bine să-şi depună mandatul. Preşedintele PSD, Mircea Geoană a precizat la finalul întâlnirii cu premierul desemnat, că opoziţia transparentă formată din PSD, PNL, UDMR şi minorităţi îl refuză pe Croitoru, susţinându-l pe Klaus Johannis.



Lucian Croitoru a demarat astăzi, consultările la Parlament cu reprezentanţii partidelor politice care susţin o altă opţiune pentru acest post, pe primarul Sibiului Klaus Iohannis. Discuţiile cu Opoziţia pentru formarea unui guvern condus de Croitoru au început cu stângul, PSD, PNL şi UDMR, anunţând încă dinainte de acestă rundă de consultări că nu s-au răzgândit şi că îi vor sugera acestuia să îşi depună mandatul, întrucât nu "are nicio şansă" să treacă de votul Parlamentului. Discuţiile au durat aproximativ o jumătate de oră, informează Antena3.

La întâlnire au participat liderii UDMR şi PSD, Marko Bela şi Mircea Geoană în timp ce omologul lor liberal Crin Antonescu l-a trimis la discuţii pe secretarul general al partidului, Radu Stroe invocând programul încărcat de lucru.

Din partea PSD au fost prezenţi la consultări preşedintele Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Bazac. Partidul Conservator a fost reprezentat de preşedintele Daniela Popa. Liberalii sunt reprezentaţi de secretarul general Radu Stroe, Mihai Voicu şi de Ludovic Orban. Grupul minorităţilor este reprezentat de Varujan Pambuccian. Delegaţia UDMR este compusă din Marko Bela, Laszlo Borbely, Verestoy Atilla, Marton Arpad şi Rozalia Biro.(V.A.)

×
Subiecte în articol: politic